Profile icon Profiel News icon Posts (11)
Blog image
  • Mama

Mijn Levensverhaal deel8

Eindelijk mijn leven terug. Mijn vrijheid. Druk op zoek naar mezelf.....

Ik vond het erg spannend. En wist dat ik een tijdje lekker aan mezelf moest gaan denken. Ik ga vaker naar mijn moeder toe. We bouwen samen weer een hele sterke band op. Ik heb haar vertrouwen ook weer terug gewonnen. Mijn broertje woont nog bij mijn moeder. Ik ga daar geregeld heen en blijf daar ook vaker slapen. Ga geregeld met m'n broertje en z'n vriendin op stap. Lekker genieten van het vrije leven. Maar ook kijk ik uit naar de perfecte man voor mij. Hopend dat ik hem ooit tegen ga komen. Want dat ik in m'n toekomst een lieve man zie en kinderen en een leuk huisje dat houd me sterk. Tuurlijk is het lastig en blijf ik last van zucht houden op z'n tijd. Maar ik weet hier goed mee om te gaan en geef hier niet zomaar aan toe. Dan maar afleiding zoeken. Soms lekker los gaan en op stap met de nodige alcohol. Heerlijk genieten. Ik ben zo blij dat ik bij mijn neef mag wonen. Hij en z'n vriendin werken allebei. Ik neem het huishouden en het koken voor mijn rekening. Ook geef ik ze wat geld per week (€30,-) veel heb ik niet met m'n uitkering. Maar wil zo goed mogelijk mee dragen in de kosten. Ik neem ook de zorg van m'n nichtje op me als ze thuis is. Ben dol op haar. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Mijn levensverhaal deel 7

Ik neem jullie mee naar het aller diepste punt van m'n leven..........

Nadat ik bij de zwerf jongeren opvang weg moest had ik niks meer waar ik naar toe moest. De relatie met theo was voorbij. Ik had niks en niemand meer. Het contact met m'n moeder en zussen en broertje had ik niet. Mieke kon me niet helpen. Ik met m'n 19e jaar jong ben toen naar de zwerf opvang gegaan. Savonds kon ik om 20:00 daar terecht. Kreeg er eten en een piama. Ik moest slapen tussen de zware junks en zwervers. Gelukkig kwam ik wel op een kamer met alleen vrouwen. Smorgens om 8:00 moest ik weer weg. En van 10:00 tot 15:00 kon ik terecht op de dagopvang. Dieper kon ik niet zinken. Stoppen met de drugs was op dat moment voor mij geen optie. Want dat was wat mij nooit in de steek liet. Hier heb ik 3 weken doorgebracht en in de tussentijd dat ik er niet terecht kon was ik door de stad aan het zwerven. Ik leerde daar iemand kennen die me mee nam naar een vriendin en daar mocht ik logeren. Sliep daar op de bank. Maar ze had geen gas warm water of licht. Maar voelde me wel veilig en welkom. Na 2 weken zag ik het leven niet meer zitten en heb toen een overdosis medicatie geslikt. Maar raakte na een half uur in paniek en ben naar een vriend gegaan. Daar klopte ik aan en vertelde wat ik gedaan had. Ik moest van hem proberen alles er uit te spugen wat me niet goed lukte. Ik weet dat ik ineen zakte en er ineens 2 mensen van de ambulance er waren. Ze prikte me met hele grote naalden in m'n arm en zeiden dat ik bij moest blijven. Dit lukte niet. Ze hebben me toen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ik heb daar het weekend doorgebracht. M'n moeder was in gelicht maar kwam niet naar me toe. Een vriend heeft het hele weekend langs m'n bed gezeten. Ik heb niet veel mee gekregen. Alleen dat ik een vies zwart drankje moest drinken. Een tegengif. M'n maag kon niet meer leeg gepompt worden. Na dat weekend kwam er een arts/ psychiater die met mij een gesprek aanging. Ik wou weg uit het ziekenhuis en ben weer naar m'n vriendin gegaan. Na een paar weken had ik eindelijk een kamer voor mezelf. Ik kreeg weer wat contact met mijn moeder. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Mijn levensverhaal deel 6

Ik was 17 en verslaaft aan de cocaïne en ritalin. Ik neem. Jullie mee in voor mijn gevoel mijn heftigste tijd met de meeste dieptepunten

Ik leerde koen kennen toen ik 16 was. Ik heb 2,5 jaar een relatie met het gehad. Hier kwam een einde aan toen mijn moeder in m'n handtas had gekeken die ik beneden had laten liggen. Ze had een envelopje gevonden met nog een beetje cocaïne erin. Ik had toen koen gebeld en het uit gemaakt. M'n moeder was zo boos op mij en koen. Dat ik bang was voor de gevolgen.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Mijn levensverhaal deel 5

De jaren die ik woonde in het nieuwe dorpje Echt. Ook hier veel leuke en minder leuke dingen meegemaakt

Eindelijk rustig en veilig kunnen wonen. Weer naar buiten durven gaan. Ik mocht voor het eerst naar m'n nieuwe school met kerstviering. Dat was erg gezellig. Iedereen in de klas was aardig tegen me en wou me leren kennen. De kerstvakantie kwam eraan. M'n zus tanja kwam weer thuis wonen. Heerlijke feestdagen gehad. M'n nieuwe kamer ingericht. Eindelijk een kamer voor mezelf die ik niet hoefde te delen. Ik kreeg wat vriendinnetjes maar ik was nieuw en voor ook raar want was niet geboren in dit dorpje. En moest me wel aanpassen. Ze waren me aan het pesten. Ging niet graag meer naar school. Een keer was een meisje na de gym haar gouden ketting en ringen kwijt. Ik kreeg natuurlijk de schuld. Maar een paar dagen later werd de ketting en ringen in een envelop ik haar brievenbus gedaan. En nog kreeg ik de schuld. Maar kende het dorpje amper en wist geen eens waar ze woonde. Ook kreeg ik vaker na me toe geschreeuwd. Je hebt nep tieten. Dit omdat ik in de 2e zat en al cupmaat c had. Ik was het op een gegeven moment zo zat dat ik riep loop maar mee dan laat ik zien dat ze echt zijn. Maar niemand die met me mee liep. Gelukkig was dat schooljaar ook weer zo voorbij en kon ik naar de 3e naar een andere school. Handel en administratie. Leuke school grote school. En 2 andere meisjes van m'n oude klas gingen ook na dezelfde school en kwamen in m'n klas. Later zijn dat mijn beste vriendinnen geworden. Maar ja je bent met z'n 3e. En dat ging ook niet altijd goed. Of ik en karlijn hadden ruzie met Eva. Of eva en karlijn met mij of ik en Eva hadden ruzie met karlijn. Ja ook dat was een lastige tijd. Maar naar die 2 jaar toch m'n diploma gehaalt. En trots op mezelf. Toch een half jaar niet naar school geweest. Geen klas over Hoeven doen en toch geslaagt. In die tijd had ik wel geregeld een vriendje. Ik was een leuke meid om te zien en kon genoeg vriendjes krijgen. Ik ben na deze school naar de koksopleiding gegaan. Daar lag mijn passie. Lekker koken. Karlijn is met me na dezelfde school gegaan. Maar na 1 jaar is ze gestopt omdat het toch niet was wat ze wou. In het 2e leerjaar leerde ik mijn vriendje koen kennen. Hij was erg galant en lief voor me. Ik kwam er na een tijdje achter dat hij cocaïne gebruikte. Ik wou niet dat hij dat deed. Omdat ik gezien had wat dat met mijn zus gedaan had. Maar naar een tijdje had ik hem weer betrapt. Toen zei hij tegen mij je kan me niet verbieden als je niet weet wat het is. Dus heb ik toen ook voor het eerst gebruikt. Ik vond het geweldig lekker van de wereld. Niet denken aan vroeger. Ik kreeg via de ggz hulp en ze onderzochten of ik adhd had. Dit was het geval en kreeg ik ritalin. Nadat ik een hele tijd elk weekend cocaïne had gebruikt. En ritalin goed geslikt had ben ik gaan experimenteren met ritalin. Ik ging het fijn maken en opsnuiven. Wow dit gaf me een kick en het was nog gratis ook...

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Mijn levensverhaal deel 4

Ik ga jullie nu meenemen in een voor mijn heftige periode met veel veranderingen

Ik begon steeds meer te denken aan de tijd dat ik op de basisschool zat. De "spelletjes" die de over buurjongens met me deden en ik niet leuk vond waren niet zo onschuldig als het leek. Jaren lang hadden ze me seksueel misbruikte.  Zowel Johnny als max. Johnny was de oudste van de 2. Ik ging geregeld naar hun toe om te spelen. Als hun vader tjeu naar de winkel was of buiten begonnen ze met me betasten.  Ik moest op de bank gaan liggen en hun gingen op me liggen te rijen en kussen. Als hun tjeu er wel was gebeurde het achter de grote tafel zodat tjeu niks zag. Tjeu was een alcoholist en had niet veel door. Mijn kleine broertje was er ook wel eens bij. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen