Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image

Hoelang houd ik de smoes vol...?

De antibiotica-smoes ga ik geen 8 weken volhouden, maar hoelang dan wel?

Het eerste weekend met feestjes en barbecues ging redelijk goed. Ik dronk alcoholvrij bier en heb in totaal misschien 1 sigaret gerookt (wat was het moeilijk om er van af te blijven). Regelmatig kreeg ik van vrienden de vraag waarom ik geen gewoon bier dronk en ameer rookte. 'Voel je je niet lekker? Ben je ziek? Of ben je zwanger?  Haha!' Dat laatste was meer als grapje bedoeld,  maar ze probeerden wel een reactie uit te lokken. Houd dan je gezicht maar strak en probeer niet rood te worden. Ooh, wat was dat moeilijk, want ik kan helemaal niet goed liegen! Maar we waren het weekend doorgekomen. Mijn vriend en ik waren er wel over uit dat we deze smoes niet veel langer konden volhouden tegenover onze vrienden. De meiden hadden nu al twijfels..

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

De stap naar het onbekende: stoppen met de pil

2014: het onderwerp kinderen, het moment dat we samen besluiten wanneer ik stop met de pil en de spannende maanden die we tegemoet gaan.

Sinds 2008 heb ik een gelukkige relatie. In het begin moesten we wennen aan elkaar, maar ik wist vanaf dag 1: met hem wil ik oud worden en (als het ons gegund is) kinderen krijgen. Het onderwerp 'kinderen' bespraken we vrij snel en ook regelmatig. We wisten meteen van elkaar dat we allebei jong ouders wilden worden. Bij mij had het nog een extra reden: mijn oma en mijn moeder konden na hun 30e geen kinderen meer krijgen. Mijn moeder heeft altijd gezegd 'als je kinderen wilt en je gaat het proberen, houdt hier dan rekening mee'. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen