Profiel Posts (7)
Blog image

Gevraagd verjaardagsrecepten voor ongeveer 25 mensen

Wat te koken voor 25 mensen tijdens de 1e verjaardag van mijn zoontje.

Over minder dan een week is het zo ver. Mijn kleine man 1 jaar. Nu krijg ik behoorlijk veel eters. Visite komt bijna allemaal rechtstreeks na werk. Tips over wat te maken zijn zeer welkom. Uiteraard zal ik er ook soep met broodjes neerzetten maar ik wil graag iets nieuws op tafel zetten wat veel mensen lusten, geen kapitalen kost en geen uren en uren voorbereiding in de keuken op de dag zelf. Ik ben op zoek naar recepten die ik of een dag van tevoren al kan voorbereiden of simpel op de dag zelf kan bereiden. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Mijn zoontje is dol op deuren.

Mijn zoontje van 2.5 is dol op deuren. Deurtje open deurtje dicht. Grote deuren, kleine deuren het kan hem niet gek genoeg.

Of het nou om een gewone binnendeur, kastdeur of een schuifdeur in het winkelcentrum. Mijn zoontje is er helemaal weg van. Wat is hetgeen wat hem direct opvalt als we naar een speelparadijs gaan? De nooduitgang. Deze wordt dan ook even uitvoerig getest. Mijn zoontje doet de deur open en dicht en dat houdt hij een behoorlijk poosje vol inclusief het inspecteren van de scharnierpunten. Verder vind hij het leuk om zichzelf op te sluiten in bijvoorbeeld de provisiekast om de deur vervolgens weer open te doen. Ook roltrappen zijn enorm in trek. Tot slot let hij goed op de verlichting in bijvoorbeeld een winkel. Zo valt het hem direct op als er een lamp stuk is. Hij raakt er dan ook niet over uit gepraat/ gebrabbelt. 

Artikel lezen
33 Reacties tonen
Blog image

Mamaplaats bedankt voor de Kidigo!

Hij is nog maar 2 jaar maar mijn zoontje is nu al helemaal blij met zijn gewonnen Kidigo.

We zijn druk aan het bekijken welke filmpjes en muziekjes we erop gaan installeren maar zoonlief vermaakt zich nu al met de demofilmpjes die erop staan. Fijn voor deze mama is dat hij ineens een stuk minder aast op mijn smartphone nu hij zelf iets heeft met een schermpje. Op door papa en mama uitgekozen momenten zit hij prinsheerlijk op de bank met zijn koptelefoon op naar zijn eigen scherm te staren met een grote grijns op zijn gezicht. Ik voorzie nog vele momenten van kijk en luisterplezier. Mamaplaats nogmaals bedankt voor deze superprijs.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

Tips voor vrouwen die een geplande keizersnede moeten ondergaan. Het kan ook anders!

Tips voor vrouwen die een geplande keizersnede moeten ondergaan. Het kan ook anders! Lees hier de tips van Magicalkim.

Sommigen van jullie hebben misschien wel mijn eerdere blogs over mijn geplande keizersnede gelezen. Dit was omdat mijn kleine man in een volkomen stuit lag en op geen enkele natuurlijke wijze geboren kon worden. Een tweetal draai(versie)pogingen had niets opgeleverd. Ik zag enorm op tegen de keizersnede voornamelijk vanwege de volgende redenen:

  1. Ik zou mijn kind na een hele korte ontmoeting pas weer terug zien op de afdeling. De gedachte dat ik mijn kleintje niet gelijk bij mij kon hebben maakte mij zeer verdrietig
  2. <li>Ik wilde enorm graag de reactie van mijn man zien als die ons kindje voor het eerst vast zou houden</li>

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

help, van versiepoging 2 naar ineens een geplande keizersnede

De titel zegt het al. De 2e poging om het kind te draaien is mislukt. Sterker nog, er was weer geen beweging in het hoofdje te krijgen. De nacht ervoor was er wel iets in mijn buik veranderd en ik hoopte toch ontzettend dat dit het draaien van het kindje was. Die verandering bleek een verandering in positie van de beentjes te zijn. In plaats van opgetrokken heeft kleintje ze nu gestrekt en dat heeft gemaakt dat er niet eens meer over een eventuele stuitbevalling gesproken kan worden. Het is de minst gunstige positie waarin het kind kan liggen. Ineens was daar dus de knal.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image

De versie (draaipoging baby) is nog maar een dag wachten

Woensdag de 13e om 15.30 is het zo ver. Dan word ik verwacht in het ziekenhuis waar ze een versie gaan proberen. Mijn kleintje ligt al zo'n 6 weken niet goed. Soms in stuit, soms dwars maar nooit netjes met het hoofdje naar beneden. Toch behoorlijk slikken dat het zo ver is gekomen dat ze een versie gaan proberen. Aan de andere kant ben ik heel blij dat ze het uberhaupt gaan proberen. Het schijnt niet zo gemakkelijk te zijn om het kindje te voelen, mijn buikspieren staan aardig gespannen en ik heb ook nog eens een bovenliggende placenta wat een extra risico met zich mee schijnt te brengen. Maar.... ik heb ruim voldoende vruchtwater, kleintje is nog niet ingedaald (ook lastig als ie dwars ligt) en dus hebben we een go.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image

De onverwachte stuitliggingon

Netjes heeft ons kleintje meer dan 30 weken met het hoofd naar beneden gelegen. Ik maakte mij dan ook geen enkele zorgen over de bevalling. Ik leefde er helemaal naartoe. Een prachtige afsluiting van de zwangerschap, zo zie ik dat. Maar toen was daar die ene nacht dat ik vanaf 01.00 alweer beneden zat omdat kleintje heel erg "moeilijk" en onrustig bezig was in de buik. Twee dagen later had ik toevallig een extra groeiecho waaruit bleek dat kleintje zich helemaal om had gedraaid. Nu na twee weken is er nog steeds niets veranderd. Vanochtend ben ik bij de chiropractor geweest en deze heeft mij behandeld om de kans te vergroten zodat kleintje de ruimte voelt om weer te kunnen draaien in de juiste positie. Hij vroeg zich echter wel af waarom de baby zich heeft gedraaid. Hier schijnt vaak een reden voor te zijn? Bij de echo zat de navelstreng in ieder geval niet om het nekje dus dat kan het niet geweest zijn.

Artikel lezen
1 Reacties tonen