Snap

De versie (draaipoging baby) is nog maar een dag wachten

Woensdag de 13e om 15.30 is het zo ver. Dan word ik verwacht in het ziekenhuis waar ze een versie gaan proberen. Mijn kleintje ligt al zo'n 6 weken niet goed. Soms in stuit, soms dwars maar nooit netjes met het hoofdje naar beneden. Toch behoorlijk slikken dat het zo ver is gekomen dat ze een versie gaan proberen. Aan de andere kant ben ik heel blij dat ze het uberhaupt gaan proberen. Het schijnt niet zo gemakkelijk te zijn om het kindje te voelen, mijn buikspieren staan aardig gespannen en ik heb ook nog eens een bovenliggende placenta wat een extra risico met zich mee schijnt te brengen. Maar.... ik heb ruim voldoende vruchtwater, kleintje is nog niet ingedaald (ook lastig als ie dwars ligt) en dus hebben we een go.

Maandenlang heb ik mij compleet gefocused op een natuurlijke bevalling. Het kwam dan ook hard aan toen ik tot mij door liet dringen dat de kans groot is dat dit er niet in zit. Voor sommige vrouwen een hemelse gedachte, voor mij een helse. Naast dat ik hoop dat de versie lukt, hoop ik er nog meer op dat kleintje komende nacht nog even goed gaat liggen. Ik heb dan ook al hele gesprekken gevoerd met kleintje, moxatherapie geprobeerd, levenslang huisarrest laten vallen ;) maar het is duidelijk dat kleintje of eigenwijs is (zoals mama) of koppig (zoals papa). Hoe het ook moge verlopen..... het is duidelijk dat het echt ons kind is!

Dat is dan ook direct de geruststellende gedachte en die loodst mij er morgen hopelijk goed doorheen.

10 jaar geleden

heel veel sterkte morgen, hopen dat je kindje meewerkt en goed gaat liggen. Je buik zal van binnen wel blauw zijn, vraag je kleine maar hoe het eruit ziet hihi. Succes.

10 jaar geleden

Ik heb ook van die dwarsliggers. Mijn oudste is met 36 weken gedraaid door gynaecoloog. Daarna weer overdwars gaan liggen en daarna weer in stuit en met 38 weken toch uit zichzelf weer goed gaan liggen. Ik had na de versie ook zo'n zere buik. Helemaal beurs. De tweede heeft ook tot 38 weken in stuit gelegen. Heb zelf de versiepoging een beetje proberen uit te stellen naar 38 weken en dat lukte, hoewel dat ook spannend is, want als je baby ingedaald is kan hij niet meer gedraaid worden. In week 38 draaide ze spontaan goed met haar koppie naar beneden. Vlak voor de geplande versie. Kan gewoon liggen aan de ruimte die er bij jou vanbinnen is. Blijkbaar ligt het lekker in stuit. Ben nu weer zwanger. Benieuwd of dit ook weer zo'n tegendraadse baby wordt die lekker in stuit blijft liggen. Wens je veel succes morgen!!

10 jaar geleden

Nou het is niet gelukt. Dit ondanks dat ze vonden dat ik mijn buik heel ontspannen had. Het hoofdje ligt nogal strak onder mijn ribbenboog. Morgen vrijdag 15 juni gaan ze nog een poging wagen maar dan met een infuus weeenremmers om de buik en baarmoeder zo ontspannend mogelijk te krijgen. De kans dat dit wel gaat lukken is niet zo heel groot maar het is het proberen waard. Over de versie zelf kan ik vertellen dat het even doorbijten is maar dat er ergere dingen zijn op de wereld. Ik heb nu alleen het gevoel dat sommige delen van mijn buik blauw zijn. Dit is echter niet te zien. Dus morgen zal het nog wel even extra doorbijten zijn aangezien de buikstreek gevoelig is. Ik zal een gat in de lucht springen als het toch nog lukt allemaal!!!!!

10 jaar geleden

Hoe is het gegaan? Ik hoop voor je dat het gelukt is en niet heel pijnlijk is geweest!