Profile icon Profiel News icon Posts (53)
Blog image
  • Kind

Basisscholen die andere drankjes dan water verbieden

Afgelopen week was het een groot nieuws-item: een vader die openlijk klaagde over de invoering van het verplicht drinken van water op school

...terwijl zijn zoontje niet eens water lúst, dus heel zielig zou uitdrogen als het een warme dag zou zijn op school.... En ook zijn geliefde boterkoek mocht niet meer. Belachelijk, vond hij. Waar bemoeide school zich mee? Hij was er 100% van overtuigd dat zijn zoon verder kerngezond was, want thuis kreeg het wél fatsoenlijkaardappelen-groenten-vlees te eten. 

O jee, we worden steeds meer beperkt in onze vrijheid, terwijl we juist in een tijd van enórm veel verleidingen leven. 'Traumas' van vroeger, dat wij van onze eigen ouders alleen maar in het weekend een glas frisdrank kregen en een bakje chips, worden gecompenseerd met verwennerij van onze eigen kids, die élke dag krijgen waar ze maar zin in hebben. Natuurlijk mogen ze niet de hele dag door eten wat ze willen, maar iedere dag toch wel minstens één lekker ding. Niemand ziet daar het kwaad van in. 

Artikel lezen
19 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

“Mama, ik voel kriebels in mijn buik”

Dit is iets wat mijn oudste dochter de laatste tijd regelmatig zegt. En dit zijn geen verliefdheidskriebels....

Als ze iets leuks gaat doen, vertelt ze kriebels in haar buik te voelen. Als ze iets spannend vindt, voelt ze kriebels in haar buik…. Tja, die voorbeelden zijn heel erg veelvoorkomend. Iedereen herkent ze wel, die spanningskriebels. Zenuwen. Maar ook als ik boos op haar ben (geweest), zegt ze naderhand, wanneer we het uitpraten, óók kriebels in haar buik te hebben. Dat is wel wat aparter.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Mislukte speeldate: tranen met tuiten

Als klasgenootjes 'valse' speeldates maken en je dochter beteuterd en verdrietig achterblijft...

Mijn vierjarige dochter heeft vergeetachtige klasgenootjes. Het is al meermaals gebeurd dat ze helemaal blij uit school komt en zegt dat ze met die en die heeft afgesproken en dat dat niet blijkt te kunnen, want het kind was vergeten dat het vandaag niet goed uit kwam. En telkens heb ik een verdrietige dochter die er niks van snapt. 

Artikel lezen
24 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Help, mijn dochter praat raar

Mijn jongste dochter (4) heeft een klasgenootje, tevens beste vriendin, waar ze zo veel mee optrekt dat ze haar manier van praten overneemt.

.....Maar het kind krijgt logopedie omdat het bepaalde letters niet kan uitspreken. En nu spreekt mijn dochter die woorden ook zo uit! Niet alleen de verkeerde letters, maar ook nog de intonatie en stem. Ik vind het rete irritant. Ik corrigeer haar elke keer als ik hoor dat ze zo praat. Dan vraag ik: 'wil je alsjeblieft zoals Nova praten?' (Nova, dat is zijzelf). En dan grijnst ze en zegt: oh ja. En begint de zin opnieuw met haar eigen stem. Gelukkig maar, ze kan het nog ;-). Maar dit corrigeren moet ik dus wel twintig keer op een dag doen! Ik vind het zo zonde dat ze dit doet, want ze praat zelf zo mooi en goed. Wat zouden jullie doen?

Artikel lezen
14 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.