Snap
  • Kind

“Mama, ik voel kriebels in mijn buik”

Dit is iets wat mijn oudste dochter de laatste tijd regelmatig zegt. En dit zijn geen verliefdheidskriebels....

Als ze iets leuks gaat doen, vertelt ze kriebels in haar buik te voelen. Als ze iets spannend vindt, voelt ze kriebels in haar buik…. Tja, die voorbeelden zijn heel erg veelvoorkomend. Iedereen herkent ze wel, die spanningskriebels. Zenuwen. Maar ook als ik boos op haar ben (geweest), zegt ze naderhand, wanneer we het uitpraten, óók kriebels in haar buik te hebben. Dat is wel wat aparter.

Vanochtend kwam ze opeens met bijzondere nieuwe buikkriebels…. Ze keek naar mijn dikke blauwe plek op mijn bovenbeen, die ik vorige week had opgelopen met een valpartij met motorcrossen. Zegt ze bezorgd: ‘mama, ik krijg daar kriebels in mijn buik van als ik daar naar kijk. Ik krijg altijd kriebels in mijn buik als ik zie dat iemand iets pijnlijks heeft….’

Och, wat een gevoelig meisje heb ik toch! Of is dit heel normaal, maar is mijn meisje gewoon extravert en goed in het uiten van haar gevoel? 

's avatar
7 jaar geleden

Klinkt als een Hoog Gevoelig meisje.. Zoek maar eens op google HSP of hoog gevoelig/sensitief! Ik ben het ook maar weet dit pas sinds een aantal maanden en toen vielen er heel wat kwartjes! Het is fijn voor je dochter als je weet dat ze het heeft zodat ze er begrip voor kan krijgen, dat was bij mij niet het geval en dat was niet leuk.. Succes!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij nijn81?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.