Snap
  • Kind

Mislukte speeldate: tranen met tuiten

Als klasgenootjes 'valse' speeldates maken en je dochter beteuterd en verdrietig achterblijft...

Mijn vierjarige dochter heeft vergeetachtige klasgenootjes. Het is al meermaals gebeurd dat ze helemaal blij uit school komt en zegt dat ze met die en die heeft afgesproken en dat dat niet blijkt te kunnen, want het kind was vergeten dat het vandaag niet goed uit kwam. En telkens heb ik een verdrietige dochter die er niks van snapt. 

Vandaag ook weer. Een vriendinnetje van mijn dochter komt al naar ons toe gehuppeld wanneer ik mijn dochter naar school breng. Ze vraagt mij of ze met elkaar kunnen afspreken na school. Omdat dit meisje al een paar keer eerder een vergissing had gemaakt, en dat het achteraf toch niet kon, hield ik een slag om de arm. Ik zei: 'van mij wel, maar we kijken na school wel even of het bij jouw ouders ook kan.' 'Ja, dat kan wel hoor!' en mijn dochter huppelt helemaal blij achter haar aan de klas in.....

Na school.... Inderdaad... Het meisje blijkt al een dag eerder met een ander meisje te hebben afgesproken.... De ouders wisten ervan. De vader van het meisje probeert nog te helpen door voor te stellen dat hij ze dan alle drie wil laten spelen samen. Maar het meisje is van gedachten veranderd. Ze wil alleen met het andere meisje spelen. Mijn dochter was ontroostbaar. 

Zucht.
Voor de zoveelste keer probeer ik uit te leggen hoe, wat, waarom. 

Hebben jullie misschien tips/tricks om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen? Het komt mij iets te vaak voor, hoor!

7 jaar geleden

Het gaat inmiddels al een heel stuk beter! Hoe ouder ze worden, hoe beter het vanzelf gaat.

7 jaar geleden

Lastig ....zeker als het vaker gebeurd. Aan de andere kant moet ik eerlijk zeggen.....dat is ook het leven : daar horen teleurstellingen bij en je moet je kind ook leren daar mee om te gaan. Op deze leeftijd kunnen ze inderdaad nog vaak zelf geen afspraken maken en zich daar aan houden, daar kun je het beste vaste afspraken over maken met je kind/kinderen zodat ze ook weten wat daarin de regels zijn.

7 jaar geleden

ik regel/bevestig speelafspraken via de app met de andere moeder/vader, dan weet ik zeker dat het in orde is.

7 jaar geleden

Hoi hoi .. wat vervelend dat het steeds gebeurt .. wij spreken ruim van te voren af met andere kindjes .. 1 week van te voren soms zelfs 2weken.. nooit op de dag zelf als wij de ouders niet meer hebben kunnen spreken.. heb ik het nummer van een ouder wel dan zeg ik tegen mijn kinderen dat ze het antwoordt pas krijgen wanneer de school uit gaat ook al zegt het kindje dat het kan.. ook met verjaardagspartijtjes hebben wij een vast verhaal .. alleen wanneer je een uitnodiging op papier(of app/mail) krijgt weet je zeker dat je uitgenodigd bent .. zonder uitnodiging op deze manier mag je er niet heen .. er zijn vaak jarige kindjes die de hele klas in woorden uitnodigt uit enthousiasme .. maar waren vergeten dat papa of mama hadden gezegd dat het er maar 6 mochten zijn en dat die een kaartje zouden krijgen. .. succes !! maak het bespreekbaar met de ouders van het kindje en spreek ruimere tijd van te voren af in plaats van op de dag zelf :)