's avatar
7 jaar geleden

dat is ook wel zo maar ik heb van iemand gehoord die had voor de hele klas iets moois gemaakt en mocht niet want dat zouden ze vragen aan hun ouders. dat is belachelijk, met een goed gesprek doet ze het 4x in het jaar en andere ouders horen niet dat hun kinderen het ook willen.

's avatar
7 jaar geleden

Ik kan me ook wel vinden in de regel van school. Onze jongste wilde in 1e instantie ook geen water. Op maandag en woensdag moeten ze een beker water mee nemen. Dus hier krijgen ze een beker water en een beker melk. Na verloop van tijd werd t voor de jongste normaal en vragen ze ook thuis om water. Mijn oudste heeft aanleg tot dik worden dus hier gaan er alleen gezonde dingen de broodtrommel in en dat vinden ze ook lekker. Frisdrank krijgen ze alleen op speciale dagen bijv bij een feestje. Zaterdag avond mogen ze een bakje chips en de rest van de week niet. Maar ik doe ook niet moeilijk wanneer ze tussendoor op bijv een verjaardag wat lekkers krijgen. Hier zijn veel mensen het er ook niet mee eens.

's avatar
7 jaar geleden

Dit is nou een reactie waar ik het helemaal mee eens ben. Wij eten gezond, mijn kinderen krijgen gewoon dubbeldrank of ranja of een pakje mee naar school en een lekker koekje of snoepje. En nee ik stop mijn kinderen niet vol met alleen maar ongezonde dingen, maar ik beslis wel zelf wat ik mijn kind meegeef. Prima dat school advies geeft maar laat ze niks verplichten.

's avatar
7 jaar geleden

Ik word eigenlijk een beetje moe van al die drukte rondom het eten. De tegenstanders, de voorstanders, de 'ik roep er ook ondoordacht wat tussendoor'-standers De reden voor het gezond eten aanmoedigen en het waterdrinken is niet meer dan redelijk. Maar het is niet dat elk kind of mens zomaar in dat gemiddelde gezonde menu past. En dat willen we blijkbaar graag. Drink jij geen water?! Eet jij meer dan zoveel boterhammen? Dan word je te dik. Dan krijg je diabetes. En met gezond eten verwachten we eigenlijk een gezondheidsgarantie. En zo werkt het niet. Zo simpel is het niet. Over het algemeen genomen natuurlijk wel. Maar mensen zijn individuen. Standaard is lekker, want daar kun je makkelijk over oordelen. Maar standaard is eigenlijk een richtlijn, geen keiharde grens. Mijn kind zou naar aanleiding van de hoeveelheid eten een reuze buikomvang moeten hebben. Om niet als fout voorbeeld te fungeren mag ze niet in het bijzijn van andere kinderen de voor haar juiste hoeveelheid eten eten. En ik denk dat daar over geklaagd wordt. Regels prima, maar verlies niet uit het oog waar het om gaat. Naast het terugdringen van de ziektekosten, het ouder worden en dit zo gezond mogelijk doen telt vind ik zeker ook het individuele mee, het totaalplaatje aan wat erin gaat en wat er verbruikt wordt. Dat moet in balans zijn en daar zitten wel degelijk verschillen in!