Profile icon Profiel News icon Posts (64)
Blog image

Erfelijke stofwisselingsziekte

Bij ons in de familie komt een erfelijke ziekte voor. De uitslag ligt er, maar ik wil het niet weten. Zou jij het willen weten?

Sinds een aantal jaren weten we dat mijn middelste zus de erfelijke ziekte Metachromatische leukodystrofie heeft. Een stofwisselingsziekte die niet te genezen is en gaat lijden tot de dood. Wanneer is allemaal nog onzeker, maar op gegeven moment ga je zo achteruit dat je gewoon niets meer kan. Er is nog niet heel veel over te lezen op internet, want bij iedereen kan de ziekte anders uitpakken en hij is aardig zeldzaam.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Spellen voor kinderen

Tegenwoordig heb je zoveel verschillende spelletjes voor de kinderen, welke zijn nu echt leuk? Hier onze top 3

Wij spelen graag een spelletje met de meiden, ze vinden het leuk en gezellig. Dit doen we al vanaf dat ze een spelletjes begrijpen, denk zo’n jaar of 3. We begonnen met dobbel spelletjes met kleuren, daarna werd het jumbolino en memory. En op gegeven moment hebben we “knappe koppen” gekocht. Wat is dit een leuk en leerzaam spel voor jonge kinderen, maar tot 4 jaar daarna word het te makkelijk.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Bril en oog afplakken

Onze dochter heeft sinds haar 3,5 jaar een bril en oogplakkers en ze is er flauw van, iemand tips?

Met 3 jaar werd er bij het consultatie bureau de ogentest gedaan en deze ging niet goed, ook bij een 2e afspraak zag ze het weer niet. We dachten zelf dat het kwam doordat ze gewoon geen zin had, want we hadden totaal geen signalen dat er iets met haar ogen aan de hand was. We werden doorgestuurd naar de Orthopedist in het ziekenhuis en helaas constateerde die wel een oogafwijking.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Ons gezin is compleet

Onze droom was 3 kindjes, maar nu met 2 kindjes voelen we ons compleet.

Onze oudste dochter heeft 4 jaar op zich laten wachten. Qua zwangerschap verliep alles super goed, mag niet klagen. Wel moest ik een maand eerder gedeeltelijk de ziektewet in. Alleen bij de controles bij de VK had ik altijd een hoge bloeddruk en dat werd goed in de gaten gehouden. Met 39 weken verloor ik wat vruchtwater en kreeg wat last van harde buiken en 2 dagen later werd ik ingeleid in het ziekenhuis. Bevalling verliep ook goed, alleen na 2 dagen voorweeën was ik wat vermoeid.

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Nieuws

10 Vragen van Pickwick

Pickwick thee heeft iets leuks bedacht om zo op een gespreksonderwerp te komen.

Soms zit je in een kantine op je werk of ergens bij de sport van je zoon of dochter en dan is er een stilte, voor de theedrinkers bedacht pickwick daarom iets om op een gesprek te komen. Door aan het theezakje een vraag te hangen die je vervolgens aan je collega’s, vrienden e.d. kunt vragen. Of ik sommige vragen zou stellen weet ik niet, maar wel even leuk om er een paar te beantwoorden.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vakantie Texel 2016!

In Augustus zijn we een weekje naar Texel geweest en wederom was het een super vakantie!

Na overleg met de kindjes besloten we dit jaar om weer naar Texel te gaan. We vermaken ons er iedere keer weer en elke vakantie ontdekken we er wel iets nieuws, ondanks dat we er al jaren komen. Onze eerste vakantie samen was naar Texel en de liefde voor dit eiland geven we door aan onze kinderen en tot nu toe vinden ze het geweldig.

Artikel lezen
0 Reacties tonen