Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vakantie Texel 2016!

In Augustus zijn we een weekje naar Texel geweest en wederom was het een super vakantie!

Na overleg met de kindjes besloten we dit jaar om weer naar Texel te gaan. We vermaken ons er iedere keer weer en elke vakantie ontdekken we er wel iets nieuws, ondanks dat we er al jaren komen. Onze eerste vakantie samen was naar Texel en de liefde voor dit eiland geven we door aan onze kinderen en tot nu toe vinden ze het geweldig.

Deze vakantie hebben we heerlijk genoten. Het was niet warm, maar zeker niet te koud. En het was droog (op 1 dag na dan) dat is toch het belangrijkste. Hieronder een paar leuke dingen die we deze vakantie gedaan hebben en wat we zeker mensen aanraden om te gaan doen als je naar Texel toe gaat.

Een vlieger gekocht voor de meiden. Amy koos een vlieger zonder stokken een soort Kite. Een vlieger die met het minste briesje al de lucht in wil. Ashley koos een ouderwetse vlieger, maar dan wel van vliegerstof en niet van plastic. We zijn naar het strand gereden en de meiden hebben echt wel een uur met die vlieger in de hand gestaan, was zo’n leuk gezicht.

De vuurtoren beklommen. Nog nooit hadden we de vuurtoren beklommen in Texel en deze keer wel. Het was een redelijke klim naar boven, waarbij je op verschillende etages dingen kon zien en doen. Boven kon je van het uitzicht genieten. Entree was 4 euro p.p. maar zeker leuk om eens te gaan doen.

Krabben vangen! Van een takje, touw en wasknijper maak je een hengeltje. Je hebt in de haven een krabbensteiger of je zoekt zelf een plekje. Wij gingen met vrienden die een leuk plekje hadden gevonden waar je goed kon vangen. Nou wat was dat prachtig om te doen. Je doet een steentje en een stukje bacon aan je knijpertje en gooit het vervolgens in het water. Het werd eb dus je kon zo zien waar de krabben liepen en zo konden de kinderen goed zien waar ze hun knijpertje moesten neergooien.

De schapenboerderij op Texel was ook heel leuk om eens te doen. Hier konden de kinderen knuffelen met lammetjes en een kuikentje vasthouden. Kon je zien hoe schaapshonden een kudde bij elkaar bracht, had je de schaap met 5 poten, een hooi doolhof wel 25 verschillende soorten schapen en nog veel meer leuke dingen om te doen.

Naar de Zelfpluktuin was ook heel leuk. Hier konden de kinderen zelf met hun bakje langs de verschillende kassen en velden om lekker fruit te plukken. De dames hadden voornamelijk aardbeien, tomaatjes en blauwe bessen. Het was niet goedkoop per kilo, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben in ieder geval een leuke middag gehad.

Ecomare kennen we haast uit ons duimpje, maar toch elke vakantie komen we hier terecht. De kinderen blijven het leuk vinden om hier rond te lopen en de dieren te zien en van alles te weten te komen over Texel. De korte wandelroute is ook heel leuk om te lopen, onderweg zijn er leuke weetjes over dieren en dan een activiteit erbij.

Verder hebben we heel veel gewandeld met de meiden en hebben ze het super vol gehouden. Je hebt op Texel zulke leuke wandelroutes door de natuur. Bekendste is wel de Slufter, maar die hebben we dit jaar overgeslagen. Dit jaar zijn we bij de Horst gaan wandelen. Het was wel een lange wandeling, maar aan het eind kom je bij het strand wat 1 grote uitgestrekte zandvlakte is en je in de verte pas de zee ziet. Zelf ben ik naar de zee toegelopen, maar de kinderen vonden dat te ver.

Lekker eten kennen ze op Texel ook wel en zoals ieder jaar brengen we een bezoekje aan “de Texelse Visspecialist” Hier kun je uiteraard heerlijke vis eten, maar het is wel een duur restaurant.We hebben heerlijke pannenkoeken gegeten bij Catharinahoeve, een restaurant waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Zowel binnen als buiten een speelparadijs. En in strandpaviljoen “de strandhut” heb ik genoten van een heerlijke verse aardbeien sorbet, waar het water me nu nog van in de mond loopt hihi…

Deze vakantie stond genieten voorop en dat hebben we gedaan, we wilden dan ook nog echt niet naar huis toe en vonden 1 week gewoon te kort.