Profile icon Profiel News icon Posts (8)
Blog image
  • Kind

If you can't beat them, join them!

Als je het even niet meer weet met je peuter, gewoon lekker mee doen! ;)

We zijn met Dex in een nieuwe fase beland: de rollenspelen. Hij speelt vol overgave 'Brandweerman Sam' en kan dat gerust een hele dag volhouden. Branden in de woonkamer blust hij met een fietspomp, hij probeert een tafelpoot te gebruiken als paal om vanaf te glijden en van een keiharde tatuuuu tatuuuu kijkt niemand meer op in ons huis. 'Bob de Bouwer' is ook favoriet en ik moet hem dan ook regelmatig tegenhouden als hij zich met zijn houten speelgoedhamer op het meubilair wil storten.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

loedermoeders of maffia, laten we wat liever zijn

Wie is eigenlijk de ergste vijand van een nieuwe moeder? De grootste criticaster zit misschien wel in onszelf.

Helicoptermoeders, borstvoedingsmaffia, draagmaffia, loedermoeders. Zomaar wat termen die voorbijkomen op platforms voor nieuwe moeders. Termen die gebruikt worden om andere moeders te duiden. Moeders die het anders doen dan wijzelf. Moeders die, in onze ogen, denken dat ze het beter weten en kritiek hebben op onze manier van opvoeden. Want daar zijn we het allemaal over eens: er is teveel kritiek van andere moeders en zij zouden niet zo moeten veroordelen. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Taalmisverstanden met peuters: of je worst lust

Wat begrijpt een peuter al veel maar spreekwoorden en gezegden zijn soms nog wat lastig. Dat zorgt bij ons soms voor grappige misverstanden.

Dexter gaat steeds beter kletsen, zo gezellig. Hij begrijpt ook bijna alles maar spreekwoorden en gezegden zijn soms nog wat ingewikkeld voor hem. En daar komen mooie misverstanden uit voort. Hier zijn twee leuke voorbeelden van de laatste week:

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Roze nagellak alleen voor meisjes? Let it go!

Wat denken jullie van genderneutraal opvoeden? Mag jullie zoontje roze nagellak op naar de creche?

Ik heb me altijd voorgenomen om mijn kinderen genderneutraal op te voeden. Ik vond het vroeger zelf heel stom als kind om te horen dat iets alleen voor jongens was en trok me daar ook niets van aan. Dus als mijn jongens met poppen wilden spelen of mijn meiden met auto's zou ik daar nooit wat van zeggen dacht ik. Nu heb ik twee zoontjes en bij de oudste van drie kan ik mijn goede voornemens lekker in de praktijk brengen. Want hij wil soms een staart op zijn hoofd, net als mama. En dan weer een stoere werkbroek aan, net als papa. Het ene moment speelt hij fanatiek met auto's en dan weer met poppen. 

Artikel lezen
14 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Top 5 ergste adviezen over onrustige baby

5 dingen die je beter niet kan zeggen tegen de ouders van een onrustige baby

Mijn oudste zoon was een zeer onrustige baby. Hij huilde veel, sliep amper, wilde nooit plat liggen en hij had veel last van krampen en reflux. Wij werden er zeer onzeker van en liepen maanden met onze ziel onder onze uitgeputte armen. In onze wanhopige zoektocht naar een oplossing kwamen we langs artsen, osteopaten, haptonomen en lactatiekundigen. Daarnaast was er een hele horde ervaringsdeskundigen in onze omgeving die ons van vele gevraagde en vooral ongevraagde adviezen diende. Sommige adviezen waren nuttig maar de meeste maakten ons alleen maar nog onzekerder. 

Artikel lezen
17 Reacties tonen