Terug
Blog header image

Top 5 ergste adviezen over onrustige baby

5 dingen die je beter niet kan zeggen tegen de ouders van een onrustige baby
GDSJ
6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Goed gesproken :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Er zit zeker een verschil tussen goedbedoelde en goede adviezen. Erg jammer ook dat je van de goede adviezen minder krijgt dan van de anderen...

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Pfff, je hebt zo'n gelijk! Mijn eerste baby was de rust zelfe en mijn tweede is een krijzend monstertje, haha! Mensen die deze opmerkingen maken vind ik een beetje dom :) Hele goede blog!

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar! Onze oudste was een rustige relaxte baby en wij waren relaxte ouders. Onze tweede had reflux en kma... ik kan je zeggen dat er weinig overbleef van ons relaxte ouders. Op een gegeven moment weet je het gewoon echt niet meer.

Miko
6 jaar geleden

Dank je wel! ;)

Miko
6 jaar geleden

Precies, goed en goedbedoeld, dat zeg je mooi!

Miko
6 jaar geleden

Haha dank je en sterkte met het monsterje!!

Miko
6 jaar geleden

Nee precies, dan is al het relaxte zo verdwenen! Zelfs als ervaren ouders. Wij hebben het nu andersom gelukkig. Tweede zoon lijkt tot nu toe veel beter in zijn velletje te zitten, of eigenlijk liggen, gelukkig!

Francina Naomi
6 jaar geleden

Goed geschreven! Elk babytje/ kind is anders en helaas zijn er geen standaard handleidingen. Blijf vooral naar jezelf luisteren en ga zo door.

Anoniem
6 jaar geleden

geweldig geschreven en zo waar eerste dochter wat nu blijk zo makkelijk haha (dachten we eerst anders over) tot we onze tweede kregen gelijk vanaf dag 1 huilen huilen huilen niet willen en niet kunnen slapen na 3 weken inderdaad reflux en een flinke ontstoken slokdarm (half jaar later had ik/ heb ik ook reflux en dus ook al 3 keer een ontstoken slokdarm gehad dus weet nu wat zij toen heb gevoeld). met medicijnen allemaal goed gekomen maar deze dame heeft een lekker karakter haha dus eerste jaar was zeker minder nu oudste 5,5 jongste 2.5 zijn we weer relaxte ouders maar heeft echt wel even geduurd hoor

Anoniem
6 jaar geleden

geweldig geschreven en zo waar eerste dochter wat nu blijk zo makkelijk haha (dachten we eerst anders over) tot we onze tweede kregen gelijk vanaf dag 1 huilen huilen huilen niet willen en niet kunnen slapen na 3 weken inderdaad reflux en een flinke ontstoken slokdarm (half jaar later had ik/ heb ik ook reflux en dus ook al 3 keer een ontstoken slokdarm gehad dus weet nu wat zij toen heb gevoeld). met medicijnen allemaal goed gekomen maar deze dame heeft een lekker karakter haha dus eerste jaar was zeker minder nu oudste 5,5 jongste 2.5 zijn we weer relaxte ouders maar heeft echt wel even geduurd hoor

esdi
6 jaar geleden

Nadat ik zelf als alleenstaande moeder met mijn dochter (bestempeld als huilbaby) in het ziekenhuis belande, heb ik pas het eerste goede advies gehoord. Na zes weken huilen kreeg ik het advies, alle andere adviezen aan mijn laars te lappen. Wat een ander ook zegt,twijfel niet, je doet het goed! Aan dat advies heb ik me vast geklampt. Nu na 2 jaar heb ik een geweldige dochter en daar gaat het uiteindelijk om. Het was het allemaal waard.

Anoniem
6 jaar geleden

Een vriendin had een makkelijk kind en mijn kind was best moeilijk, reflux en veel huilen haar beste advies was , sterkte en ik ben blij dat ik niet zo'n kind heb, zal ik haar een dagje bij mij hebben om op te passen zodat jullie beiden van elkaar kunnen zijn. dat is beste hulp

Anne1001
6 jaar geleden

Haha, laat ze zelf lekker de tandjes krijgen. Geweldig! Heel herkenbaar. Grr wat werd ik er soms boos om! We hebben 'maar' 4 maandjes een huilbabytje gehad en toen werd er gelukkig al snel ontdekt wat het probleem was. Na een operatie was het een heel ander kind! Maar wat was het heftig. En die tandjes.. Pfff peanut!

Miko
6 jaar geleden

Wat veel reacties, fijn dat jullie er veel in herkennen! Samen staan we sterk. Ik ga de komende dagen een blog schrijven met alle adviezen die wel werkten. ik zag tussen de reacties al eigenwijs zijn staan en vriendinnen die hulp aanboden. Als jullie nog meer tips hebben kan ik die misschien ook meenemen in het verhaal.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook heel herkenbaar. Onze dochter van nu 5 was een helle rustige baby. Ons mannetje van bijna 4 maandje is daar aan tegen een onrustige baby. En als je andere dan hoort, dat ze gek van het gehuil worden en zeggen die van ons was nooit zo. En niet even na je toe komen om het te vragen wat er aan de hand is, het is niet leuk om dat vanuit het raam te horen. Gelukkig hebben wij elkaar en goede familie en vrienden, die ons gelukkig wel snappen en ons ook willen steunen.

Anoniem
6 jaar geleden

Heel heekenbaar. Ik ben na 3 maanden huilen uit mijn slof geschoten in de supermarkt tegen een wildvreemde vrouw... of ik zijn speentje al had geprobeerd...

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
17 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.