Profiel Posts (11)
Blog image

Blog 6.. Daantje na zijn harttransplantatie

Ik heb al een poosje geen blog geplaatst. Hier het vervolg van onze lieve Daan na zijn harttransplantatie

Ik heb al een poosje geen blog geplaatst, maar ga het weer vaker doen! Daan is nu 7,5 maand oud. Het gaat goed met Hem. Daan heeft inmiddels al drie hartbiopten achter de rug en de cardiologen zijn tevreden. Er is geen afstoting van zijn hart te zien. Gelukkig. Over 2 weken weer een biopt. Altijd spannend. De afgelopen weken waren spannend. Daan had een virus te pakken. We zijn 4 x op de spoedeisende hulp beland omdat koorts een afstootsymptoom kan zijn. Gelukkig werden we elke keer weer na meerdere onderzoekjes naar huis gestuurd. Daan was erg aan het hoesten en verkouden, de artsen in Zwolle denken dat hij hierdoor koorts had. Pfieuw.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

Yes! Daan leeft weer! Genieten!

De transplantatie is goed gegaan bij Daan. We zijn nog 5 weken in het Erasmus Rotterdam geweest en nu weer thuis. Jippie!

Het gaat goed met Daan! Hij werd al gauw wakker na de transplantatie en keek me aan alsof hij wilde zeggen; hee mam, ik leef! Het viel mij meteen op dat ik zijn hartslag zo mooi heen en weer zag gaan in zijn heerlijke speknekje. Wow! Blij, verdrietig, angst, paniek, hoop, gelukkig, ongeloof. Wat zijn er veel emoties langs gekomen.

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image

Deel 3 Daan krijgt een nieuw hart. Wow!

Dit is mijn 3e blog. Wij kiezen om het transplantatie-traject in te gaan omdat de artsen niks meer kunnen doen

Het ongelofelijke is gebeurd! We werden gisteravond rond 22:00u gebeld door dokter Dalinghaus. 'We hebben een hartje geaccepteerd, jullie moeten naar Rotterdam komen'. Daan is vervolgens rond middennacht vertrokken vanuit het UMCG en arriveerde om iets over 2:00u in het Erasmus MC. Terwijl wij probeerden wat te slapen, werd Daan klaargestoomd voor dé operatie. We hebben Daan om 7:00u naar de operatiekamer gebracht en hem een dikke kus gegeven. Het wachten kon beginnen. Om 8:00u zijn ze gestart, om 9:00u arriveerde het hartje en om 12:00u kregen we het verlossende bericht! Operatie geslaagd! Daan heeft een goede start met zijn nieuwe hart, de komende dagen zal blijken of het hart het 'naar zijn zin heeft'. Verder moeten we er vanuit gaan dat Daan minimaal 4 weken in het Erasmus moet blijven, waarna hij, met een slag om de arm, mee naar huis mag. Wij en de artsen hebben er alle vertrouwen in! Vandaag is Daan opnieuw geboren! Wat een wonder!!! Zo dubbel ook, we wensen de ouders van het kindje dat gestorven is zoveel steun, liefde en kracht toe. Ongelofelijk bedankt, woorden schieten tekort...

Artikel lezen
14 Reacties tonen