Profile icon Profiel News icon Posts (6)
Blog image
  • Zwanger

Positieve lichtpunten. Hoera een.... ?

Wanneer je wel even kunt genieten! Want dat is er niet veel bij wanneer je elke dag ziek bent door de HG, maar de lichtpuntjes zijn er.

Ik noem ze de lichtpuntjes in het donker. Zoals een nacht met vallende sterren, of in dit geval een mooie volle maan die straalt. Het is en blijft donker, maar er is ook een mooi licht, waar je aandacht naartoe getrokken word. Bij iedere echo, krijg (en maak) ik foto's en een filmpje. Zodat ik thuis iets heb, om mij aan vast te houden. Want hoe rot ik mij ook voel, dan ben ik gelukkig. Voor mijn kindje heb ik alles over. Ja zelfs dit. Zelfs elke keer zweven op het randje van uitdrogen, zelfs soms niet meer weten waar ik het zoeken moet. Rot HG(hyperemesis gravidarum) En dan voel ik het weer even. Misschien scheelt het dat ik er al eentje heb rond lopen op de wereld. En weet wat het is om moeder te zijn, om je kind onvoorwaardelijk lief te hebben. 

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

Hoera zwanger! Oh nee, misselijk. Elke dag, de hele dag

Hyperemesis gravidarum oftewel: Ernstige zwangerschapsmisselijkheid. Om er wat meer bekendheid aan te geven deel ik mijn ervaringen ermee.

Ik ben zwanger! Blijkt begin juni, ruim 5 weken. We zijn gelukkig! We kunnen het amper geloven, maar 3 verschillende testen vertellen dat het echt zo is. Ik vertel mijn vriend, dat mijn vorige zwangerschap (11 jaar geleden) gepaard ging met extreem overgeven. Dat het beetje overgeven wat ik nu heb, echt een geluk is! 

Artikel lezen
11 Reacties tonen