Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Hitteplan, ook nodig wanneer je HG hebt.

Uitdrogen voorkomen, is een dagtaak. Sowieso. En dan is er hitte, en ben je in groot gevecht met de HG! (hyperemesis gravidarum)

Hitte, en Hg. H-H. Ha,ha. Het lacht je uit. Want je voelt je hondsberoerd. 

Dat nationale hitteplan geld ook voor ons zwangere met HG. Ik, maar ook al die andere dames waar ik over lees, worden nog misselijker dan we al waren. Sneller uitgedroogd gewoon door de hitte, en je zit al constant op een randje. Omdat je het absolute, minimale aantal aan vocht binnen krijgt/houdt. Of net niet. En dan droog je zomaar vanzelf door de warmte extra uit. Dat maakt dus ook misselijk. Dus de wc en jijzelf zijn weer de beste vrienden. Alleen je lichaam doet er pijn van, want aangezien je gewoon niks kan eten, enkel wat slokjes heel voorzichtig erin krijgt af en toe. Is er zo goed als niks om over te geven. En hard werken dat je lijf doet. Soms denk ik dat mijn baby wel geplet moet worden. En al mijn organen trouwens ook. 

Dit staat in dat hitteplan als advies: Voldoende drinken, wat dus niet gaat. En als het al een beetje lukt, is het er zo weer uit. Dunne kleding, zonnebrandcrème, schaduw: Overbodig. Want opgesloten in je kamer op bed. Of als je veel pech hebt in een ziekenhuis. Lichamelijke inspanning beperken: Lukt ook niet, hoewel je de hele dag niks doet. Wil je niet weten wat een spierpijn je kunt krijgen van al dat overgeven. 
De woning koel houden is wel een goede, een noodzaak zo ver mogelijk!! En er staat dat je extra moet letten op mensen die zorg nodig hebben. Dus omstanders? Denk aan vrouwen die, HG hebben. Ook wij hebben extra zorg nodig. Zeker met deze dagen. 

Ik die altijd van de zon houd, kan dit jaar niet wachten op vallende blaadjes, wind en misschien een beetje sneeuw! Ja echt. Dat meen ik dit jaar. Want het is het ergst met temperaturen zoals nu, maar eigenlijk word het al erger zodra het boven de 24 graden komt en gewoon zonnig is de hele dag. 

Nou ik ga weer verder met liggen, en bedenken hoe ik nu weer moet liggen. Uren aftellen tot mijn lieve vriend er vanavond weer is. Ik kan niet wachten. 

7 jaar geleden

Oh bah! Ik hoop dat de temperatuur snel wat dragelijker word.. Zelf bevallen in Juni na ook een HG zwangerschap, nooit meer!!

7 jaar geleden

Ja erg he!! Ik heb ook al in het ziekenhuis gelegen, meerdere keren infuus ook. Nu intussen het 3e medicijn erbij om het vol te houden. Dankjewel voor je berichtje!

7 jaar geleden

Had het bij de eerste, HEL. Belandde in ziekenhuis en was compleet uitgedroogd...... hoop dat je dat bespaard blijft. Sterkte gewenst;)

7 jaar geleden

Ja heel graag!! zo snel mogelijk dit jaar. Xxx