Profile icon Profiel News icon Posts (22)
Blog image
  • Mama
  • Corona

Mama in tijden van Corona (2)

Een parallel universum

Ik zit nu op het bankje in de speeltuin achter ons huis. De zon schijnt aangenaam, vogels fluiten vrolijk en onze kat struint nieuwsgierig door de struiken. Celine en Tristan vermaken zich. Ze rennen rond, voetballen wat, frisbeeën wat en genieten van het mooie weer. Kortom, dit klinkt als een perfecte dag. Als de reden dat we hier nu zitten niet zo verdrietig zou zijn, was het misschien wel een perfecte dag.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Ik zou je in een doosje willen stoppen

Loslaten, hoe doe je dat in een wereld waar we het gevoel krijgen onze kinderen alleen maar meer te moeten beschermen?

"Dag mam"! Met een klap slaat de voordeur dicht. Normaal zou ik naar de deur lopen en vertellen dat de deur ook wel dicht gaat als ze hem iets zachter achter zich dicht trekt, maar ik doe het niet. Met gemengde gevoelens kijk ik haar na, als ze samen met een vriendje het tuinpad afrent om te gaan spelen. Met haar bijna 7 jaar is het al een hele dame, vindt ze zelf. Groot genoeg om alleen buiten te spelen. Groot genoeg om vooral veel zelf te doen en vooral: groot genoeg om steeds een stukje meer onder mijn vleugels vandaan te komen.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Gastheer van de logeerbeer

Wie kent hem niet? De logeerbeer van school. Puk, Ko, Flip, Borre, om er een paar te noemen. Vandaag is Tristan gastheer van de logeerbeer.

Vele scholen en peuterspeelzalen hebben er één. Een logeerbeer. Zo ook de peuterspeelzaal van mijn zoon. Puk, heet deze. Een gele pop, met een blauw gestreept mutsje. De komende tijd gaat Puk uit logeren. En vandaag is Tristan aan de beurt.

Artikel lezen
3 Reacties tonen