Profile icon Profiel News icon Posts (8)
Blog image
  • Mama

Mijn kleine grote geluk

Een prachtig geschenk, je kindje. Ik realiseer me weer hoe trots ik ben op mijn gezinnetje, dat kleine wezentje dat groeit en bloeit.

Wat een prachtig wonder van moeder natuur, je kindje. Klein en volmaakt, compleet met twee handjes en twee voetjes. Slapend in je armen bewonder je hem keer op keer. Ik kan uren naar mijn kindje kijken. Hoe zijn borstkastje ritmisch op en neer gaat, hoe zijn mondhoek trekt in zijn slaap, hoe zijn handje op mijn buik rust, daar geniet ik van. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Mama ontzwangert!

Negen maanden op en negen maanden af. Langzaam verdwijnen de hormonen uit mijn lijf.

Langzaam aan voel ik de hormonen die ik negen maanden lang mijn lijf heb laten beheersen van me af glijden. Ik voel me beetje bij beetje weer mijn oude ik worden. Helemaal mijn oude ik zal ik nooit meer zijn. Ik ben nu moeder en dat was ik twaalf maanden geleden nog niet, maar alles wat in negen maanden aan hormonen is opgebouwd in mijn lijf neemt langzaam weer af. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding

Borstvoeding is iets moois, ammehoela.

Het geven van borstvoeding ging de eerste weken over rozen, met puntige doorns en verwelkte blaadjes.

Wil je borst- of kunstvoeding geven werd mij voor de bevalling gevraagd door de verloskundige. Ik wil hem graag borstvoeding geven als dat lukt antwoorde ik. En het liefst laat ik hem zelf de weg daar naar toe vinden zodat alles zo natuurlijk mogelijk verloopt. Ik was namelijk van mening dat als de natuur bepaalt heeft dat een vrouw melk uit haar tiet krijgt na de geboorte van een kind dan zou de baby instinctief zijn weg vinden, als je het de tijd maar geeft. En zo niet, dan is kunstvoeding een hele goede optie. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Voor het eerst verkouden.

Melle is ziek maar de hoeveelheid slijm dat uit dat kleine lijfje komt baart ons veel zorgen.

Mijn kindje is ziek. Hij is drie maanden oud en heeft zijn eerste verkoudheid. Hij snottert en hoest en niest wat af. Het slijm komt zijn mond, neus en poepgatje uit en tranen rollen de hele dag over zijn wangen. Inmiddels zijn we het gewend en springen we niet zo snel omhoog maar die eerste hoestbui is ons niet in de koude kleren gaan zitten. 

Artikel lezen
12 Reacties tonen