Snap
  • Baby

De noodzaak van het tutje.

De eeuwige strijd met het tutje begint al vroeg. Hij kan niet zonder, maar ook niet met.

Melle slaapt met zijn tutje. Hij heeft hem nodig om in slaap te kunnen vallen. Is hij eenmaal in slaap dan tuft hij hem uit en slaat hem met zijn handje weg. En dan weet ik dat hij vertrokken is naar dromenland. 

Maar voor Melle in slaap is heeft hij het tutje 20x uit zijn mondje gehaald. Zijn handje grijpt het tutje beet en trekt het uit zijn mondje. Zijn hand zwaait er mee voor zijn oogjes alsof hij wil zeggen; neh neh nu is hij van mij. Melle begrijpt niks van het onrecht wat hem wordt aangedaan door zijn handje. Die tut moet in zijn mond en met man en macht probeert hij met zijn mond dat tutje uit zijn hand te pakken. Dit wil niet lukken en keer op keer wint zijn hand. Hij zet het op een brullen en gelukkig komt mama hem redden uit deze benarde situatie. Ze pakt het tutje af van zijn hand en stopt het in zijn mond. Binnen twee tellen ligt hij in slaap. Het was een zwaar vermoeiend gevecht. En nog geen twee tellen ligt het tutje aan de andere kant van het bed en slaapt hij lekker verder. 

Tot hij na drie kwartier weer wakker word. Help! Waar is mijn tut? En het gevecht begint weer van voor af aan. De eeuwige strijd met het tutje houdt pas op als Melle begrijpt dat hij zijn hand controleert en hij zelf zijn tut in zijn mond kan stoppen. Tot die tijd is mama keer op keer de reddende engel. 

(Waarom bestaat er trouwens geen tut in kubusvorm met aan elk vlak stuk een speen? Maakt het een stuk makkelijker voor het kind en mama.)

7 jaar geleden

Precies wat al gezegd is: wij hadden een konijnenknuffeldoek, met op de uiteinden een knoopje. Aan elk uiteinde een speen gedaan, totdat dit niet meer nodig was en 1 genoeg was. Werkte perfect voor onze oudste. De jongste heeft nooit een speen gewild.

7 jaar geleden

Tut aan een doekje doen je je deels in zn shirt of slaapzak doet. Zo kan ie nooit heel ver weg zijn. En er zijn ook speciale soort bowlingpionnen in knuffelvorm waar de speen in kan, dan blijft speen naast je kindje liggen.

7 jaar geleden

Mijn kleine man heeft precies hetzelfde gevecht en soms lag het tutje zelfs aan de andere kant van de kamer???? Mijn oplossing: tutdoekje van Nijntje waar 3 spenen aan kunnen. Zo heeft hij er altijd een snel bij de hand en Nijntje vindt hij heerlijk om mee te knuffelen????

7 jaar geleden

Heel herkenbaar haha!