Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Zwanger

#5 WORD HET EEN MEISJE OF EEN JONGEN??

Word het en meisje of toch een jongen? We hadden al een gevoel wat het zou worden...We hebben een pretecho laten maken en ons gevoel klopte!

Alweer 16 weken zwanger wat gaat de tijd toch snel! Vanaf het begin hadden ik en mijn vriend al een gevoel wat het zou worden, word het een meisje of een jongetje? Bij de 20 weken echo kan de verloskundige of gynaecoloog je het geslacht van je baby vertellen, als je dit zelf wilt natuurlijk. Wij hebben er voor gekozen om een pret echo te laten maken. Vanaf 14 weken kunnen ze je het geslacht al vertellen, we hebben het met 16 weken laten doen. Vol spanning zaten we in de wachtkamer...zou ons gevoel kloppen? Na ongeveer een kwartier zagen we het geslacht...YESS ik wist het! Riep mijn vriend. We waren zo blij! Onderweg naar huis zaten we te bedenken hoe we het aan onze families en vrienden gaan vertellen. We zaten aan een taart te denken met de kleur roze of blauw als je de taart aansnijd maar dat vonden we te standaard, we wouden iets speciaals.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

#4 HUISJE, BLOEMPJE, BABY

Hoe gaat het nu verder? We moeten binnen 9 maanden een huisje vinden die af moet zijn voordat onze baby er is + we moeten van alles regelen!

Ik en mijn vriend waren al een tijdje opzoek naar een leuk huisje precies zo hoe we het wouden. Maar we hebben steeds niks kunnen vinden wat in onze prijsklasse viel. Nu moesten we wel iets zoeken waar we meteen terecht konden. We hebben een aantal weken goed gezocht en uiteindelijk heeft mijn vader een leuk appartement gevonden midden in het centrum. We hebben meteen de makelaar gebeld en een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. We mochten de volgende dag komen kijken. Toen we bij het appartement aankwamen zagen we dat het een hele lange stijlen trap heeft dat was een groot nadeel. Ik merkte dat mijn conditie niets meer waard is, ik was buiten adem toen we boven aankwamen haha. De makelaar liet ons alles van het appartement zien, we waren erg onder de indruk. Het had 3 slaapkamers waarvan de badkamer in de grootse slaapkamer zat, een mooie grote keuken en een ruime woonkamer. Jammer genoeg had het appartement geen balkon of een dakterras, maar dat vonden we niet zo erg omdat we niet van plan waren om daar lang te wonen. We zeiden tegen de makelaar dat we het een mooi appartement vinden en het willen huren. De makelaar liet ons een formulier invullen en zou dan nog contact met ons opnemen om te tekenen!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

#3 KLOPT HET HARTJE WEL?

Er ging van alles door me heen...Hoe veel weken ben ik zwanger? Is alles goed? Maar het belangrijkste klopt het hartje???

Mijn huisarts had mij doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. In 2013 heb ik een scooter ongeluk gehad waardoor mijn stuitje gebroken was en daardoor onder begeleiding in het ziekenhuis mocht bevallen. Op 1 April was het eindelijk zo ver... ik mocht ons klein wondertje eindelijk zien! Omdat mijn vriend jammer genoeg moest werken ging mijn moeder met mij mee. We waren allebei zo benieuwd! Toen we aankwamen bij het ziekenhuis moest ik me bij de receptie melden en ik mocht plaats nemen in de wachtkamer. Voordat we iets te drinken konden pakken riep de verloskundige ons al naar binnen. We hadden alle vragen beantwoord van de verloskundige en toen zei ze ga maar liggen en maak je buik maar vrij. Ze deed wat koude gel op me buik en ging met het apparaat over me buik heen. Ik was zo benieuwd hoe het er uit zag, hoever ik was, maar het aller belangrijkste klopt het hartje wel?

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

#2 ZWANGER, WAT DOEN WE NU?

Ik ben zwanger! Maar hoe vertellen we het onze famillie's? Hoe zullen ze reageren? zullen ze blij zijn of zijn ze flink geschrokken?

YES...ik ben zwanger! Ik was helemaal blij dat ik zwanger was alleen mijn vriend die wist nog niet zo goed wat hij er van moest denken. Hij was nog niet zo blij en enthousiast als ik, maar dat komt nog wel dacht ik. Nu ik zwanger was moesten we zo veel regelen maar waar moeten we mee beginnen? Als aller eerst moeten we het onze famillie's vertellen maar hoe? Mijn beste vriendin en ik zijn samen naar de prenatal gegaan, we zagen daar een leuk slabber hangen er stond op 'toevallig is mijn oma de alleen liefste' en ' toevallig is mijn opa de aller liefste'.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

#1 ZWANGER??? OF TOCH NIET???

Waarom ben ik zo misselijk? Waarom ben ik toch zo moe? Ochtend misselijkheid? OHNEE ZWANGER???

Ik werkte bij de bakker in een supermarkt. Elke ochtend om 7 uur stond ik verse broodjes en snacks te bakken. Er gaat niks over de geur van vers gebakken brood...Heerlijk! Maar elke ochtend als ik de vers gebakken broodjes uit de oven wou halen moest ik naar het toilet rennen. Ik was zo misselijk... Eerst dacht ik het zal wel door de koffie komen, elke ochtend dronk ik een kopje koffie. Na 2 weken werd het erger, ik was niet alleen ochtends misselijk maar ook middags en avonds. Op het gegeven moment dacht ik ik ben toch niet zwanger?

Artikel lezen
2 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.