Snap
  • Zwanger

#2 ZWANGER, WAT DOEN WE NU?

Ik ben zwanger! Maar hoe vertellen we het onze famillie's? Hoe zullen ze reageren? zullen ze blij zijn of zijn ze flink geschrokken?

YES...ik ben zwanger! Ik was helemaal blij dat ik zwanger was alleen mijn vriend die wist nog niet zo goed wat hij er van moest denken. Hij was nog niet zo blij en enthousiast als ik, maar dat komt nog wel dacht ik. Nu ik zwanger was moesten we zo veel regelen maar waar moeten we mee beginnen? Als aller eerst moeten we het onze famillie's vertellen maar hoe? Mijn beste vriendin en ik zijn samen naar de prenatal gegaan, we zagen daar een leuk slabber hangen er stond op 'toevallig is mijn oma de alleen liefste' en ' toevallig is mijn opa de aller liefste'.

Voor mijn zusje en zus heb ik een sleutelhanger gehaald met I ❤ TANTE er op, voor mijn schoonbroer en schoonzus heb ik een mok gehaald met I ❤ TANTE en I ❤ OOM er op. Ik ben er klaar voor! Ik heb alle cadeautjes aan mijn vriend laten zien, hij vond het een leuk idee om het zo te vertellen. Op 9 maart was het eindelijk zo ver we gaan het vertellen! We begonnen bij mijn familie. Ik riep iedereen naar de woonkamer en ze mochten gaan zitten, ik vond het zo spannend! Iedereen zit?... Oke... ik heb voor iedereen een klein cadeautje zei ik. Mijn moeder begon al stiekem te lachen. Iedereen tegelijkertijd open maken riep ik. Mijn ouders maakten het cadeau open en mijn moeder kon niet meer stoppen met lachen van blijdschap, ze riep steeds 'ik wist het'! Mijn vader heeft het slabbertje 3 keer opnieuw gelezen... het kwartje viel... ik word opa?! Hij liep naar me toe en gaf me een dikke knuffel en kus... Nu moet je echt stoppen met roken zei hij tegen mij. Mijn vriend heeft ook een klein cadeau gekregen, een klein slabber met I ❤ PAPA er op.

Mijn zus is meervoudig gehandicapt dus wist ze eigenlijk niet precies wat er aan de hand is. We hebben een paar keer gezegd ' je word tante'! Haar denk niveau is 0 tot en met 3 jaar en ze was toen die tijd 23 jaar. Mijn zusje van 17 wist al dat ik zwanger was, ik had het haar al verteld. Ik had met mijn vriend een kleine ruzie en ik moest het bij iemand kwijt en had toen alles tegen mijn zusje verteld. Ze had tranen in d'r ogen van blijdschap! Mijn ouders zijn meteen naar de supermarkt gereden ze vroegen wat wil je eten, wil je chocolade,snoep,koekjes, wat voor drinken wil je? Zeg maar wat je wil! Ze kwamen terug met veel lekkere dingen en GEBAK..dit moeten we natuurlijk wel vieren! Iedereen zit gezellig aan tafel. Opeens zien we dat mijn vader met de auto wegrijd, na een uurtje komt hij weer thuis. We vroegen waar ben je geweest? Ik ben naar een veldje gereden heb zitten schreeuwen van blijdschap en een half uur zitten overgeven... iedereen moest kei hard lachen! Al snel wist heel mijn familie dat ik zwanger was. Al mijn ooms, tantes, neven en nichten en mijn oma's en opa natuurlijk. Ze waren allemaal zo blij!

Dat was mijn familie, nu nog moesten we het nog aan mijn schoonfamilie vertellen. Dat vond ik nog spannender. We zouden in februari 2017 eigenlijk naar Thailand gaan met zijn allen omdat mijn schoonouders dan 30 jaar getrouwd waren. Maar als iemand zwanger raakte ging het niet doorgaan omdat het baby'tje nog te klein is om te vliegen. De dag erna gingen we naar mijn schoonouders, ik vroeg of ze even wouden zitten... ik heb een cadeautje voor jullie. Weer was ik zo zenuwachtig! Mijn schoonmoeder vroeg oh waarvoor is dit dan? Mijn vriend antwoordde daarop omdat we niet mee naar Thailand kunnen krijgen jullie een cadeautje. Ze keek ons raar aan en ze opende het cadeautje en zei riep ' echt waar? ' Ze was super blij! Toen mijn vriend zag dat ze kei blij waren heeft hij ook een traantje gelaten. Het was een opluchting dat we het hebben verteld. Nu kan hij blij zijn dat we samen een kind krijgen! Een paar dagen daarna moesten we het nog aan mijn schoonbroer en schoonzusje vertellen. We gingen bij hun op visite met mijn schoonouders, ik zei ik heb nog een kleinigheidje voor jullie. Ze maakte het open en mijn schoonzusje keek me aan meen je dit? Echt waar? Ze vonden het beiden ook super leuk dat ze oom en tante worden! Alle spanningen waren weg! Ik kon lekker genieten van mijn zwangerschap! Of toch niet?