Snap
  • Zwanger

#5 WORD HET EEN MEISJE OF EEN JONGEN??

Word het en meisje of toch een jongen? We hadden al een gevoel wat het zou worden...We hebben een pretecho laten maken en ons gevoel klopte!

Alweer 16 weken zwanger wat gaat de tijd toch snel! Vanaf het begin hadden ik en mijn vriend al een gevoel wat het zou worden, word het een meisje of een jongetje? Bij de 20 weken echo kan de verloskundige of gynaecoloog je het geslacht van je baby vertellen, als je dit zelf wilt natuurlijk. Wij hebben er voor gekozen om een pret echo te laten maken. Vanaf 14 weken kunnen ze je het geslacht al vertellen, we hebben het met 16 weken laten doen. Vol spanning zaten we in de wachtkamer...zou ons gevoel kloppen? Na ongeveer een kwartier zagen we het geslacht...YESS ik wist het! Riep mijn vriend. We waren zo blij! Onderweg naar huis zaten we te bedenken hoe we het aan onze families en vrienden gaan vertellen. We zaten aan een taart te denken met de kleur roze of blauw als je de taart aansnijd maar dat vonden we te standaard, we wouden iets speciaals.

We hebben onze families verteld dat we 27 mei een verrassing voor ze hebben. We zeiden dat ze zich mooi moeten maken want er werden foto's gemaakt. Iedereen zat te denken wat er gaat gebeuren, ze dachten al dat we het geslacht gaan vertellen maar toen zeiden we dat dat pas met de 20 weken echo kan. Sommige van onze families dachten zelfs dat we zouden trouwen. Vrijdag 27 mei was het dan eindelijk zo ver. Onze buren hebben een leuk lunchcafé, we mochten daar het geslacht bekend maken! Ik en mijn vriend hadden nog de laatste paar dingen klaar gezet en ik had toch nog snel een taart gebakken voor als lekkers er bij.

We hadden er voor gekozen om een grote zwarte ballon met de kleur glitter en confetti er in, met een paar kleinere roze en blauwen ballonnen er aan.

Toen iedereen er was mochten ze met zijn alle naar binnen lopen. Ze gaan het geslacht vertellen hoorde ik roepen. We hadden kleine roze en blauwe flesjes gehaald, ik zei iedereen die denkt dat het een jongen word, pakt een blauwe fles en mag rechts gaan zitten en iedereen die denkt dat het een meisje word, mag een roze flesje pakken en links gaan zitten. Iedereen had iets te drinken, we hebben even zitten kletsen en toen hadden we de ballonnen op een plek gezet waar iedereen het kon zien. 1...2...3...PANG we hebben de ballon kapot geprikt... EEN MEISJE!!! Overal lag roze glitter en confetti. Wat was iedereen blij! Iedereen ging ons en elkaar feliciteren. Daar moeten we op proosten! Iedereen kreeg een glaasje bubbels, voor mij natuurlijk alcohol vrij. Proost op een gezond meisje! We hebben nog een stukje taart gegeten met zijn allen en gezellig zitten kletsen. Maar we hadden nog een leuk idee bedacht, we hadden kleine notitieblaadjes waar iedereen een naam op kon schrijven zodat ze misschien de naam konden raden of dat er een andere leuke naam er tussen zat. Maar helaas heeft niemand de naam geraden.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Yasminabamberger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.