Snap
  • Zwanger

#4 HUISJE, BLOEMPJE, BABY

Hoe gaat het nu verder? We moeten binnen 9 maanden een huisje vinden die af moet zijn voordat onze baby er is + we moeten van alles regelen!

Ik en mijn vriend waren al een tijdje opzoek naar een leuk huisje precies zo hoe we het wouden. Maar we hebben steeds niks kunnen vinden wat in onze prijsklasse viel. Nu moesten we wel iets zoeken waar we meteen terecht konden. We hebben een aantal weken goed gezocht en uiteindelijk heeft mijn vader een leuk appartement gevonden midden in het centrum. We hebben meteen de makelaar gebeld en een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. We mochten de volgende dag komen kijken. Toen we bij het appartement aankwamen zagen we dat het een hele lange stijlen trap heeft dat was een groot nadeel. Ik merkte dat mijn conditie niets meer waard is, ik was buiten adem toen we boven aankwamen haha. De makelaar liet ons alles van het appartement zien, we waren erg onder de indruk. Het had 3 slaapkamers waarvan de badkamer in de grootse slaapkamer zat, een mooie grote keuken en een ruime woonkamer. Jammer genoeg had het appartement geen balkon of een dakterras, maar dat vonden we niet zo erg omdat we niet van plan waren om daar lang te wonen. We zeiden tegen de makelaar dat we het een mooi appartement vinden en het willen huren. De makelaar liet ons een formulier invullen en zou dan nog contact met ons opnemen om te tekenen!

31 maart 2016 hebben we de sleutel gekregen! We hadden eindelijk ons eigen plekje. Nu konden we beginnen met verhuizen. Mijn schoonouders waren meteen gekomen om te komen kijken en om laminaat mee uit te zoeken. Ik en mijn schoonmoeder waren in tussen tijd alles aan het poetsen terwijl mijn vriend en schoonvader laminaat aan het leggen waren. Na de middag zijn we mee naar mijn schoonouders gegaan om iets te eten en mijn vriend zijn spullen in te pakken. Daarna zijn we meteen doorgereden naar mijn ouders om alvast wat spullen van mij in te pakken en daar te blijven slapen. De dag erna moesten we beiden werken, we hadden de sleutel aan mijn vader gegeven zodat hij nog een aantal dingen van de vloer kon afmaken. Na een paar dagen lag in elke kamer laminaat en de plinten, nu konden we beginnen met meubels te kopen. We zijn meteen op pad gegaan om een klerenkast te kopen zodat we alle kleren al konden oven verhuizen. Een aantal weken later was ons huisje zo goed als af, we moesten alleen nog maar een paar dingen uitpakken en de muren wat aankleden.

Helaas werd mijn contract niet verlengt in juni en kwam ik zonder werkt te zitten. Ik was al 3 maanden zwanger en was bang dat niemand mij meer in dienst nam. Aan de ene kant was het wel even fijn, ik kon alles thuis doen wat ik nog af moest maken. Toen ik alles af had en niks meer te doen had, verveelde ik me de hele dag...ik wist niet meer wat ik moest doen. Bijna elke dag ben ik naar mijn ouders gegaan. Voordat ik zwanger raakte, deed ik acrylnagels zetten, maar als je zwanger raakt mag je eigenlijk daar niet verder mee gaan omdat de stoffen gevaarlijk zijn voor het ongeboren kind. Ik dacht als je het af en toe een keertje doet kan het geen kwaad, dus ben ik weer begonnen om bij mij zelf en vriendinnen nagels te zetten. Ik deed het bijna nooit omdat ik toch wel bang was dat het gevaarlijk word. Intussen waren we al bezig met rond te kijken voor een babykamer en andere spullen. We wouden wachten met dingen kopen tot we weten of we een klein meisje of een klein jongetje krijgen. Van mijn moeder mochten wij een kinderwagen uitzoeken, daar hebben we gekeken wat voor beide geslacht kan.