Profile icon Profiel News icon Posts (23)
Blog image

Ik ben er nog wel maar eigenlijk ook helemaal niet

Hoe kan het nog maar en alweer een half jaar later zijn?

En toen was ik compleet van de radar verdwenen met het schrijven van blogs. 
Ik ben er nog wel. Wat er gebeurde? Als het ware kwam er per week een soort opheldering bij. En kwam ik op een punt dat ik me schaamde, aan alles twijfelde, wat ik ook schreef, wat ik voelde, wat ik wilde delen over de meiden en mijn/ons proces. Ik besefte me pas later, dat ik in detail mijn gehele bevalling heb beschreven hiero op Mamaplaats. Heb ik daar nu spijt van? Nee, absoluut niet. Maar dat ik me niet meer kon richten op het pure schrijven, vond ik heel jammer. Er gingen meer deurtjes in mijn hoofd open, waardoor ik meer ruimte kreeg voor gedachtes en gevoelens. Ook heel vermoeiend, want dit resulteerde ook een paar dagen in eindeloos om de minuut een ander fragment. En super random dingen, niet eens per se over de meiden, mij of John en ik samen. 
Nee, over bijvoorbeeld een Nederlands docent op de middelbare school. Over mijn groene sandaaltjes met spiegeltjes die ik als zes jarige droeg en zo onwijs geweldig vond(en nog steeds trouwens). Maar ja, ook over nu, vroeger, de meiden en ook heel veel over toekomst. Want gadsie die ziet er echt klote uit lieve mensen. Ooit schrijf ik daar over, echt. Maar ik moet echt eerst heel veel nog uitdokteren, uitzoeken, bespreken met specialisten etc.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

De 2e keer een kind afgeven aan het crematorium

Wanneer alles anders is, en ik meer en meer schuldgevoelens krijg.

Deel 6...   ik zou toch graag mijn en onze dankbaarheid willen geven aan degene die alles lezen. Erkenning, fijn! Het doet me en ons oprecht goed en het is helpend te weten dat onze beide meiden gelezen worden, wellicht besproken.. En heel misschien, stiekem een herkenning voor anderen of kan ik iemand hiermee helpen.

Artikel lezen
23 Reacties tonen
Blog image

Je hebt je best gedaan meisje, ga maar naar je zus

Onze tweede dochter verliezen. De laatste dagen...

Deel 4. 
Veel langer dan ik verwacht had. Pijnlijk om te schrijven maar ik voel de behoefte jouw verhaal te vertellen.
Ik begrijp dat de afgelopen blogs hoopvol klonken, ik sprak over leven. En dat deed ze, volop.. onze strijder.
Deze blog kan triggers geven voor verlies en de dood.

Artikel lezen
73 Reacties tonen