Profile icon Profiel News icon Posts (8)
Blog image
  • Zwanger

Nederlands krom recht

Ongetrouwde mannen hebben bij de gratie van degene die ze bezwangerd hebben rechten en plichten over de kinderen die ze verwekt hebben.

Ik en vriendin zijn niet getrouwd. Dat is niet uit onwil, het is er gewoon nog niet van gekomen. Wij vonden beide dat kinderen krijgen prioriteit had over een formaliteit waar we niet zo veel om gaven. Daar bleken wij ons toch in vergist te hebben.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Centjes verdienen, uitgeven, sparen en tellen.

Ins ons dorp is maar 1 shoarmatent en daar tussen de roestige frituurpannen en kapotte koelvitrines staat Nel.

Mijn kinderen groeien op in het plaatsje Hank. Een minuscule dorpje tegen nationaal park “De Biesbosch” aan onder de rook van de Amercentrale in Geertruidenberg. Het heeft alle basisvoorzieningen die een snelwegdorpje kenmerkt: een basisschool, een voetbalvereniging, een kapper, een supermarkt en een overschot aan analfabetische jong-bejaarden met zo’n zwaar accent dat zelfs omroep Brabant ze moet ondertitelen als ze worden geïnterviewd. Zoals dit dorpje zijn er honderden in Nederland, maar dit is toevallig de onze.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Het aller vervelendste van vader zijn

Het aller vervelendste van vader zijn, zijn niet de poepluiers. Het zijn niet de huil- en gilpartijen of de gebroken nachten.

Het aller vervelendste van vader zijn, zijn niet de poepluiers. Al zitten ze tot aan hun rug onder, in het ergste geval moeten ze even door het bad en een nieuw pak aan. Het zijn de momenten waarop ze je hart breken, als ze je vragen wanneer we weer naar oma gaan terwijl die in september is overleden.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Mijn kinderen gebruiken krachttermen, en dat is prima.

Uit de mond van dochter (4) en zoon (2,5) komt vaak de krachtterm voor het vrouwelijk geslachtsdeel. En daar hebben wij geen moeite mee.

Uit de mond van dochter (4) en zoon (ruim 2,5) komt vaak de krachtterm voor het vrouwelijk geslachtsdeel. Een populaire krachtterm, welke ook door ons als ouders soms gebezigd wordt. Zo hebben wij 2 schattige cavia’s, die met hun kooi in de keuken staan. De drinkfles echter, is zo geplaatst dat hij aan de zijkant van de kooi uitsteekt waardoor wij hem met regelmaat van de kooi aflopen. Helaas soms wel eens gevolgd door het uitroepen van eerder genoemde krachtterm. Het past helemaal niet bij ons. Onze kinderen spreken eigenlijk altijd keurig met 2 woorden. De mevrouw achter de kassa van Monkey Town speelparadijs keek dan ook zeer vreemd op toen dochter eerst keurig vroeg “Mag ik alstublieft nog wat ranja lieve vader?”. Om vervolgens als ze haar lege beker laat vallen er een volmondige “kut” achteraan te gooien.

Artikel lezen
21 Reacties tonen