Profile icon Profiel News icon Posts (18)
Blog image
  • Kind

Hoe leg je je kind verdriet/verlies uit?

Elk kind krijgt er mee te maken, verlies, verdriet, boosheid. Maar hoe leg jij je kind uit als je iemand verlies of als er iets is gebeurd?

Dit titel zegt het al. Hoe leg je je kindje verlies of verdriet uit? Het blijft iets lastigs vind ik en heb dus ook nog niet helemaal uitgevonden hoe ik het wil doen. Vanaf 2 jaar gaan die kleintjes veel begrijpen, ook wat blij en verdriet is. Wanneer je als ouders om wat voor reden erg emotioneel bent of juist heel erg down, krijgt je kind hier ongetwijfeld iets van mee. Ik vind het belangrijk om hierover te praten en het niet te verzwijgen. Maar als ze nog zo jong zijn 2-5 jaar, hoe leg je het dan goed uit? 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Pra - ten!! Hoe help jij je kleintje hierbij??

Praten, verhaaltjes vertellen, zingen... hoe leren die ukkies nou praten?

Met 1,5 jaar begon mijn zoontje met zijn eerste woordjes. Naast pa-pa en mam-ma kwamen er steeds meer woordjes bij. Maar... wat is nu een goede manier om je kindje te helpen met leren praten? Voorlezen, liedjes zingen, rijmpjes, voorwerpen benoemen... zooooveel manieren en vooral zooo veel verschillende kindjes. Ik merk dat hier vooral werkt om dingen te laten benoemen. Als mijn zoontje die!! zegt, weet ik meestal precies wat hij bedoeld. Ik probeer hem te stimmuleren om het voorwerp te benoemen door te vragen hoe het heet. Vaak wordt er dan wel een naam aan gegeven. Ik complimenteer hem en benoem het voorwerp nogmaals, maar dan ' goed '. Iedereen zijn eigen manier, maar hebben jullie ook tips?? 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • post_short

Welk kinderdagverblijf?

In september begin ik aan een opleiding als Verzorgende IG . Deze opleiding is ongeveer 20-24 uur werken en 1 dag school. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om toch een dag gebruik te gaan maken van een kinderdagverblijf. Maar waar let je nou op? En zijn er ook inloopuren zodat je kan kijken o.i.d.?

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

Hoe ontdekt jouw kindje de buitenwereld?

Wanneer je kindje nog klein is (baby) neem jij hem/ haar overal mee naar toe. Op die manier ontdekt je kindje dat er meer is dan alleen thuis. Je merkt dat je kind naar mate hij groter wordt ook steeds meer van de wereld wil zien. Ze gaan alles interessant vinden en laten dat ook duidelijk merken.  Je gaat lekker met ze wandelen of lekker fietsen. Maar naast als die dagelijkse uitstapjes kan je ook verschillende dingen bezoeken. Denk aan de kinderboerderij, het zwembad een (overdekte)speeltuin etc. Er is zoooo ontzettend veel te zien en te ontdekken. Hoe pakken jullie dit aan? Laat je je kind erg vrij, zodat hij zelf ontdekt wat leuk of niet leuk is. Of wat eng is of juist niet? Of ben je erg beschermend en ontdek je het liefst samen met je kindje alles?

Artikel lezen
1 Reacties tonen