Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het drama dat verschonen heet....

Mijn zoontje (nu 11 maand) schreeuwt de hele boel bij elkaar als ik hem op het verschoonkussen leg. Hij probeert zich om te rollen en trappelt met zijn beentjes. Om hetm rustig te krijgen geef ik hem elke keer maar iets te spelen. Herkennen jullie dit? Hoelang duurde dit drama?

10 jaar geleden

O, ja heel herkenbaar. Doet onze dochter al een maand of 8. We geven haar dingen om mee te spelen en soms doen mijn man en ik het samen. Ik hou haar bezig en mijn man verschoont haar dan. Zelf praat of zing ik tegen haar. En kusje op haar buikje geven vindt ze ook geweldig dan schattert ze het uit.

10 jaar geleden

Herkenbaar. Bij mijn eerste was het niet zo'n probleem, ze heeft het een keer gedaan heb haar gelijk wat afleiding gegeven en noot meer omgedraaid. Maar jongetjes zijn wat onrustiger als ze op het aankleedkussen liggen en draaien meer, is mijn ervaring. Mijn zoon van 8maanden moet en zal altijd iets willen pakken, maar als ik hem zijn favoriete speeltje in de handen geef, dan blijft hij wel liggen, en oogcontact blijven houden/blijven praten is ook een goede tip. Succes!

10 jaar geleden

Ik ga super luid haar lievelingsliedjes in gekke stemmetjes zingen zodra we bij de commode aankomen. Gewoon boven haar uit proberen te komen :) Meestal vindt ze dat grappig genoeg om even te stoppen met gillen. Zodra ze een beetje lacht geef ik haar iets om mee te spelen, maar zing gewoon nog even door. Vooral hele hoge en lage stemmen vindt ze prachtig. Een gek dansje maakt het nog beter als ze niet te hard aant wurmen is! En vooral volhouden :) Soms duurt het even voor ik het juiste stemmetje gevonden heb :)

10 jaar geleden

ons zoontje Kayden is nu 15 mnd,heerlijk zo'n eigen willetje maar idd soms ook behoorlijk moeilijk! Wat ik doe is ik laat hem helpen met de kleren uit trekken,sokken en broek lukken al dus ook gelijk heel stoer,en dan geef ik hem vast een nieuw luier en daar speelt ie dan even mee,of een ander stukje speelgoed,en verstoppertje spelen (waar is je handje of je voetje nu)wil ook helpen. Ik hoop dat je er wat aan hebt, succes!!!