Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wanneer stop je met flesvoeding?

Wanneer je de flesvoeding gaat afbouwen moet er wel rekening mee houden dat je kindje elke ochtend erg vroeg wakker kan zijn (lees 05:00 uur). Wanneer je begint met het afbouwen van de avondfles heeft je kindje automatisch meer honger in de ochtend en is daarom vroeg wakker. Maar hier zijn natuurlijk handige tips voor!

Als je onderstaande gaat opvolgen dan kunnen wij je ervan verzekeren dat je kindje pas rond 07:00 uur wakker wordt in plaats van 05:00 uur. Je zult merken dat je je minder moe gaat voelen omdat je niet meer zo vroeg je bed uit hoeft.

Het afbouwen van flesvoeding (avondfles)

Op een gegeven moment heb je geen zin meer om de avondfles te geven en wil je ermee stoppen. Je wilt ook eens lekker met je partner op de bank zitten zonder dat je de wekker moet zetten voor de avondfles. Als je merkt dat je kindje oud genoeg is (vanaf 7 a 8 maanden) dan kun je beginnen aan het afbouwen. Dit moet je niet abrupt doen, maar in stapjes. Wat je het beste kunt doen is de fles elke avond de fles een paar minuten eerder geven dan die avond ervoor. Zo kom je steeds dichter bij de tijd van de dag ervoor en ga je dus ook minder geven. Op een moment hoef je de avondfles dus helemaal niet meer te geven. Je kindje kan wennen aan het nieuwe ritme en jij zult geen slapeloze nachten meer hebben!

Elk kind reageert anders op het afbouwen van de avondfles. Je zal dus moeten kijken wat voor jou en de kleine het beste moment is. Maar hier kom je snel genoeg achter wanneer je het gaat proberen.

Lees ook meer over het doorslapen van je baby en gezonde voeding.

8 jaar geleden

Ik heb de laatste fles nooit afgebouwd, maar gewoon weg gelaten. Mijn kinderen werden er nooit vroeger wakker van. Ze hebben het gewoon niet meer nodig

10 jaar geleden

na 1 jaar kun je gemakkelijk overstappen op normale melk!! Onze kleine deed er wat moeilijk over maar na een weekje dronk ze het normaal. we mixten het in het begin half om half. dus half (normale) melk en had opvolgmelk en beetje bij beetje tot ze alleen (normale) melk dronk! Na een tijdje vond ze het heerlijk!!

10 jaar geleden

De reden dat ze hier in België sinds een half jaar de opvolgmelk promoten tot 3 jaar ipv 1.5, gaat niet om de extra vitamines, maar is omdat gewone melk nogal belastend zou zijn voor de jonge niertjes, zo is het mij verteld. Ik denk wel niet dat het veel kwaad zou kunnen als je vanaf een jaar en half al zou overschakelen naar gewone melk, zo hebben we het tenslotte al al die jaren gedaan.

10 jaar geleden

bij beide kids na de eerste verjaardag overgegaan op gewone melk. ze eten hier vanaf ong 8 maanden met de pot mee, en ze lusten alles, eten ook voldoende fruit, dus ze krijgen van alles wel genoeg binnen. geef alleen nog vit D druppels aan de jongste (ze is bijna 2)