Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoeveel dagen naar een opvang/oppas?

Mijn zoontje gaat 2 dagen naar oma. In september begin ik met een opleiding. Waarschijnlijk moet hij dan vaker naar een opvang/oppas. De opleiding duurt 2 jaar, dus het is even investeren in de toekomst. Maar wat vinden jullie? Hoe vaak maak jij gebruik van opvang?

10 jaar geleden

hier gaat de kleine 2 dagen in de week naar mijn schoonzus en de rest van de week ben ik gewoon thuis bij de kleine man ben nu bezig met de opleiding gastouderopvang en wil dit straks uiteindelijk gaan doen

10 jaar geleden

Eens met Suz, je hebt niet altijd de luxe om te kiezen voor een max. of min. opvang. Mijn zoontje is als verrassing in ons leven gekomen. We hadden beide niet de mogelijkheid naar minder uren te kunnen in onze baan. Onze beide ouders zijn niet in staat om hele dagen op te passen, de ene wonen te ver weg, de andere zijn al aardig op leeftijd. Dus gaat ons zoontje 4 dagen van 8 tot 17 uur naar een gastouder! En hij vind het daar geweldig, het is niet zo grootschalig als op een kdv en in huiselijke kring. Voelt meer als een surrogaat-oma/tante. Wij voelen ons er ook erg prettig bij en hebben niet het gevoel dat we hem te kort doen en aan mijn vrolijke opgewekte zoontje heb ik ook niet het idee dat hij zich tekort gedaan voelt.

10 jaar geleden

Mijn zoontje gaat 2 soms 3 dagen. Maar hij vind het daar heerlijk. Hij is dol op kindjes. Omdat ik flexibel werk, gaat hij verschillende dagen. Soms ook verschillende groepen. Hij vind het altijd even leuk. Tussen de kleine, maar ook grote kindjes. Ik vind dat je niet echt een max kunt noemen. Soms is het niet anders en heb je de luxe niet om minder te kunnen werken.. Maar ongeveer 3 dagen is het ideaalste mijn mening

10 jaar geleden

Nooit en als ze uit logeren gaat vind ik dat nog lastig ook haha, maar goed that's me ;-)