Profile icon Profiel News icon Posts (36)
Blog image
  • Kind

Starten op de peuterspeelzaal?

Met 14 maanden hadden we onze zoon ingeschreven voor de peuterspeelzaal. Nu is hij 2 en zou hij in april mogen starten...

Toen ons zoontje 14 maanden was hebben we hem ingeschreven voor de peuterspeelzaal. Het CB adviseerde dit al snel te doen gezien de wachtlijsten. Afgelopen week kreeg ik een telefoontje dat er plek was vrijgekomen en of we daar gebruik van wilde maken. Vol enthousiasme zei ik ja. Mijn zoontje gaat niet naar een KDV, maar altijd naar mijn ouders. Echt spelen met andere kindjes doet hij dus niet. Op zaterdagochtend gaat hij wel sinds kort naar mijn sportclub waar kinderen tussen de 2 en 5 al spelenderwijs met sport bezig zijn. Dit vindt hij hartstikke leuk!

Artikel lezen
46 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Alweer jouw 2e verjaardag!

Vandaag is onze kleine man alweer 2 jaar. Wat gaat de tijd hard en wat heeft hij al veel geleerd.

Vandaag is onze kleine man alweer 2 jaar geworden. Wat gaat dat toch hard. In zo'n korte tijd al zo'n heerlijk eigenwijs mannetje met een eigen wil. Heerlijk maar soms ook wel erg lastig! Zeker wanneer meneer van alles door de kamer smijt als hij zijn zin niet krijgt of gewoon een mep verkoopt. Maar wanneer je daarna weer zo'n mooie lach krijgt vergeet je dat al snel. 

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Als ze eenmaal beginnen met praten

Praten was iets wat meneer niet nodig vond. Met 'die' en 'daar' krijg je toch ook alles wat je wilt? Maar als dat praten eenmaal begint....

Ons mannetje was vroeg met lopen. Met 7 maanden trok hij zich op aan tafel en liep rond de tafel. Met 13 maanden liep hij dan zijn eerste stapjes los. Met veel dingen was hij erg vroeg, maar praten vond meneer toch echt niet nodig. Met wijzen en met 'die' en 'daar' kreeg meneer toch wel alles wat hij wilde. Daarentegen begreep hij wel alles wat je zei en kon hij alles wat je vroeg feilloos aanwijzen.
We zeiden al als die straks eenmaal begint dan gaat het hard en denk je nog terug aan de momenten dat hij niks zei.
Met 18 maanden kwam daar dan de gerichte 'papa' en 'mama'. Wat heerlijk als jouw kleine mannetje zo gericht om je vraagt.
Nu wordt hij over 2 maanden 2 jaar. En het echte praten is begonnen. Waar hij een maand geleden zo'n 5 woorden kon zeggen is dat nu tegen de 50! Oké niet bij alle woorden is de uitspraak even goed, maar hé we begrijpen eindelijk wat hij bedoelt! 

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

De weg naar zindelijkheid

Na een tijdje al de interesse te hebben in de wc en het potje , was daar ineens het moment dat hij er gebruik van ging maken !

Ons zoontje vindt het al een tijdje leuk om mee te gaan naar de wc en dan de wc door te trekken. Af en toe probeerden we hem op de wc of het potje en heel af en toe leek die iets te proberen, maar over het algemeen wilde hij er zo snel mogelijk weer vanaf! Er naar kijken was veel leuker.

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image

De grote papa-en-mama-uittest-show

De peuterpuberteit... je wordt aan alle kanten getest. En ik... ik ben er finaal voor gezakt.

Zondagavond 17.30u , etenstijd. Zoals jullie wellicht in een eerdere blog hebben gelezen, is meneer niet altijd even makkelijk meer met eten. Ondanks hij vandaag toch een maaltijd voor hem had staan die hij erg lekker vindt kon hij het niet laten papa en mama eens goed uit te testen.

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image

De Zwarte Pietendiscussie .. Ik ben er klaar mee !

De kruidnoten liggen weer in de winkel en dat betekent automatisch ook de start van de Zwarte Pieten discussie. Ik ben er klaar mee!

Ik heb me heel lang stil gehouden omtrent de Zwarte Pieten discussie. Er werd al zoveel over gezegd dat ik mij daar niet meer in wilde mengen. Nu de kruidnoten weer in de winkel liggen en daarmee automatisch ook de zwarte pieten discussie weer is gestart ga ik er toch een blog aan wagen. Ik ben er namelijk echt helemaal klaar mee!

Artikel lezen
3 Reacties tonen