Snap

De grote papa-en-mama-uittest-show

De peuterpuberteit... je wordt aan alle kanten getest. En ik... ik ben er finaal voor gezakt.

Zondagavond 17.30u , etenstijd. Zoals jullie wellicht in een eerdere blog hebben gelezen, is meneer niet altijd even makkelijk meer met eten. Ondanks hij vandaag toch een maaltijd voor hem had staan die hij erg lekker vindt kon hij het niet laten papa en mama eens goed uit te testen.

Het begin ging nog best goed. Meneer zat heerlijk te peuzelen. Halverwege het bord werd het toch wel wat moeizamer. De happen werden steeds groter en het knoeien steeds meer. (Note te self : nooit stofzuigen voordat je nog moet gaan eten met een peuter) Het bord ging om en alles lag op het blad van de kinderstoel. Dit ging uiteraard gepaard met een hele grote glimlach. Waar af en toe nog nog wat doperwten het mondje in gingen begon de grond toch ook steeds meer groen te zien. Streng probeer ik mijn zoontje toe te spreken dat hij geen eten op de grond mag gooien. En dan begint het. Het meest ondeugende lachje komt tevoorschijn gepaard met het geluid van een zeer gemeen lachje. 

En dat was het moment dat ik finaal zakte voor de grote peutertest. Ik kon mijn lach niet meer inhouden en moest ernstig mijn best doet dit te verbergen. Helaas... mislukt. En of meneer dit doorhad. Elke 10 seconde werd er een blik op me geworpen met een ondeugende lach. Nog nooit had ik in zo'n korte tijd zoveel lachjes gekregen van mijn zoon. Papa moest het hierna ook nog even ontgelden want ook hier moest er natuurlijk wat uitgeprobeerd worden. Papa stond alleen wat sterker in zijn schoenen waarop meneer weer breed lachend mama aankeek. 

En tja na het avondeten kwam de stofzuiger maar weer tevoorschijn. Dat was inmiddels wel weer nodig.

7 jaar geleden

Ik ben ook altijd wel opgelucht wanneer hij dan weer een goede dag heeft, hoor! Het scheelt hier wel dat hij overdag erg goed eet. Dus tekortkomen zal hij niet. Maar het is een fijner gevoel als hij netjes met de pot mee eet, inderdaad!

7 jaar geleden

Peuterdrama haha. Het kan heel grappig zijn maar soms ook zo frustrerend!

7 jaar geleden

Nee hier krijgt hij ook niets meer hoor. Is soms lastig maar kan me er inmiddels redelijk overheen zetten. Gisteren wilde hij ook direct iets anders en hebben we ook duidelijk nee op gezegd.

7 jaar geleden

Nou he ! Ja ik haal het ook weg hoor. Alleen vind ik het wel heel moeilijk als hij dan soms weinig gegeten heeft. Kan me er inmiddels redelijk overheen zetten maar blijft moeilijk.