Snap
  • Mama

Wanneer sorry zeggen al teveel gevraagd is

Een vrouw in scootmobiel rijdt tegen het winkelwagentje van mijn zoon aan. Dit had best fout kunnen aflopen en een sorry kon er niet vanaf

Bijna dagelijks doe ik wel boodschappen met mijn peuter. Het is een echt buitenkind en vaak is het dan ook echt even een uitje. 

Vol enthousiasme loopt mijn peuter met zijn eigen winkelwagentje de supermarkt in. Allereerst naar de bak fruit die voor de kleintjes klaar staat. Al etend aan zijn appel rijdt hij met zijn wagentje achter me aan. 

Terwijl ik boontjes aan het pakken ben hoor ik mijn zoontje heel afkeurend uhuh'en. Auto gebotst zegt hij erbij. Een oude dame had haar scootmobiel erg dicht tegen de kinderwagen neergezet. Op zich best grappig want thuis is het erg leuk om alles te laten botsen en dit vond meneer niet goed.  Tot ik naar de weegschaal liep en mevrouw al kijkend naar de bakken groente vooruit rijdt in haar scootmobiel. BAM. Zo tegen het winkelwagentje van mijn zoontje aan. Mevrouw had het vrij laat door en lacht het vervolgens wat weg. Ik wil doorlopen totdat ik me bedenk wat er had kunnen gebeuren als hij dat winkelwagentje niet had gehad. 

Ik: 'mevrouw het is dat hij zijn wagentje voor zich heeft anders had u zo tegen hem aangereden' 

Mw: ja ik zag het niet

Ik: nee u bent aan het rijden terwijl u opzij kijkt en kan dus niet zien wat er voor u gebeurt. 

Mw: nee ja ik zag u weglopen dus dacht ik kan rijden 

Ik:  ja,  maar u kijkt dus niet meer wat er nog achter mij staat (wat me logisch lijkt als ik met een lege kinderwagen loop maar goed) en als u dan ook nog opzij kijkt dan ziet u niet wat er voor u is. Ik ben niet de enige die hier loopt. 

Mijn bloed kookt inmiddels en ben eigenlijk nog meer verontwaardigd. Na dit betoog rijdt mevrouw namelijk gewoon verder! Geen sorry niks! Ik noem nog iets van een sorry zou u sieren. Nog steeds geen reactie. Ik loop nog even terug naar de dame en noem nog maar eens een keer 'een sorry zou u sieren'. Ze kijkt me aan en rijdt gewoon weer door! 

Ik heb het opgegeven dit was kansloos. Nu ik het opschrijf word ik gewoon weer boos. Wat denkt dat mens wel niet! Sorry is het minste wat je kan zeggen in plaats van schaapachtig het weglachen. 

Op dit moment ben ik vooral blij dat mijn zoontje heel graag een winkelwagentje meeneemt. 

6 jaar geleden

Jeetje mina er is niets gebeurd en soms botst iemand tegen de ander op. Wat een gezeur over zo iets onbenulligs.

6 jaar geleden

En daar ben je dan zo oud voor geworden he...

6 jaar geleden

Geweldig haha. Ze klinkt ook echt als een verbitterd oud mens.

6 jaar geleden

Ja idd ontzettend frustrerend. Lijlen allemaal maar te vinden dat omdat ze oud zijn iedereen rekening moet houden met ze. Maar dat komt toch echt van 2 kanten.