Profile icon Profiel News icon Posts (11)
Blog image
  • Baby

Ons klein binkie is bijna geen baby meer...

Ondertussen is Liam al weer de 11 maanden gepasseerd. Dat betekend weer twee prikjes en de voorbereidingen voor zijn eerste verjaardag...

Afgelopen dinsdag is Edwin weer met Liam naar het consultatiebureau geweest. Dit omdat Liam alweer de 11 maanden is gepasseerd. Hij kreeg weer twee prikjes één voor de Pneu en één voor DKTP-Hib-Hep B maar gelukkig had hij nergens last van. Ook is hij weer gewogen en gemeten, dit was na zijn laatste controle met 6 maanden niet meer gedaan. Hij zat op en mooi gewicht van 9480 gram, ook zijn lengte zat op de 77 centimeter. Verder doet hij het hartstikke goed en hadden ze niks op hem aan te merken. Hij moest blokjes in een bakje stoppen, een stukje kruipen en ze vroegen of hij al kon staan. Dit deed hij allemaal hartstikke goed.

Bijna 1 jaar…

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

De uitslag... Hoe is mijn gesprek gegaan?

Gister stond er een gesprek gepland met iemand van de GGZ, Hoe zou zo'n gesprek gaan? Maar bovenal wat is haar conclussie?

Ik had jullie al verteld dat ik vorige week eindelijk de stap heb durven zetten om naar de dokter te gaan. Die verwees mij door voor een gesprek met iemand van de GGZ. Deze afspraak stond voor gisteren gepland. Super zenuwachtig zat ik daar te wachten tot ze me zou roepen. Mijn hart ging steeds sneller kloppen zodra de deur open ging. Ondertussen spookten steeds weer van alles door mijn hoofd, gelukkig geen negatieve dingen maar vragen als: Wat kon en moest ik van het gesprek verwachten? Zou ze van alles aan mij gaan vragen of moest ik zelf ergens gaan beginnen met mijn verhaal? Hoe zou het er binnen uitzien? Moest ik op een bank gaan liggen en zou ze alles opschrijven net als dokter Rossi in Gooische Vouwen?

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Eindelijk toch een bezoekje aan de dokter

Omdat ik voor Liam naar de dokter moest, besloot ik dat het het beste was om ook voor mezelf een afspraak te maken.

Liam is ondertussen alweer zo’n drie weken verkouden, dus vond ik het toch tijd om eens een bezoekje aan de dokter te gaan brengen. We hadden al van alles geprobeerd (neusspray, luuf, een ui en rhinocaps) maar niks van dit alles hielp, dan zou de dokter toch wel iets voor hem hebben? Aangezien hij ook elke keer aan zijn oortjes trekt dacht ik dat hij misschien ook nog weleens oorontsteking zou kunnen hebben. Nadat hij Liam zijn oortjes, neusje en keeltje had nagekeken, bleek er niks aan de hand te zijn. Gewoon een normale verkoudheid die ik met neusspray nog steeds kon behandelen. Ook heeft Liam er in principe geen last van en blijft het een blij ei. Mocht hij er wel last van gaan krijgen kunnen we altijd nog bij de KNO-arts langs gaan.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Zijn we jaloers of misschien onzeker?

Ieder kindje ontwikkeld zich in zijn eigen tempo. Waarom worden we dan toch jaloers als we andere kindjes zien die wat verder zijn?

Ieder kindje ontwikkeld zich op zijn eigen tempo. Het ene kindje zit al met een bepaald aantal maanden, de ander slaapt snel door, bij weer een ander komen de tandjes al binnen een paar maanden door en weer een ander rolt al snel. Er zijn schema's met wanneer een kindje ongeveer die ontwikkelingen maakt maar nergens staat dat het precies met die aantal maanden ook moet gebeuren, ieder kindje is anders en ontwikkeld dus ook weer anders. Maar toch willen we allemaal het liefst dat ons kindje alles zo snel mogelijk gaat doen.

Artikel lezen
12 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Een postnatale depressie

We hebben allemaal weleens van een postnatale depressie gehoord, over hoe of wat weten we niets. Terwijl elke vrouw het kan krijgen.

Een postpartum of wel een postnatale depressie, iets waar je als zwangere of pas geworden mama natuurlijk niet over nadenkt. Want dat is iets wat jou niet overkomt, zelf heb ik ook altijd gezegd: dit overkomt mij niet. Toch kan het natuurlijk iedere vrouw overkomen.

Artikel lezen
24 Reacties tonen