Terug
Blog header image

De uitslag... Hoe is mijn gesprek gegaan?

Gister stond er een gesprek gepland met iemand van de GGZ, Hoe zou zo'n gesprek gaan? Maar bovenal wat is haar conclussie?

Ik had jullie al verteld dat ik vorige week eindelijk de stap heb durven zetten om naar de dokter te gaan. Die verwees mij door voor een gesprek met iemand van de GGZ. Deze afspraak stond voor gisteren gepland. Super zenuwachtig zat ik daar te wachten tot ze me zou roepen. Mijn hart ging steeds sneller kloppen zodra de deur open ging. Ondertussen spookten steeds weer van alles door mijn hoofd, gelukkig geen negatieve dingen maar vragen als: Wat kon en moest ik van het gesprek verwachten? Zou ze van alles aan mij gaan vragen of moest ik zelf ergens gaan beginnen met mijn verhaal? Hoe zou het er binnen uitzien? Moest ik op een bank gaan liggen en zou ze alles opschrijven net als dokter Rossi in Gooische Vouwen?

Na een kwartier gewacht te hebben werd mijn naam omgeroepen. Nu moest ik toch echt naar binnen, en zou ik nu snel antwoord krijgen op deze vragen

Allereerst geen dokter Rossi taferelen, gewoon een klein kamertje met drie stoelen een bureau met een computer erop. Een boekenkast wat opbergmappen en een plantje.

Ik nam plaats, ze vroeg mij wat ik kwam doen, ik deed mijn verhaal en de tranen biggelden over mijn wangen. Ze dacht eerst dat het misschien te maken zou kunnen hebben met mijn schildklier. Deze kan namelijk ook helemaal ontregeld zijn, hier zouden we via een bloedtest achter kunnen komen. Ik vertelde nog meer, hierbij vond ze toch wel dat het gedachtes en dingen zijn van mensen met een postnatale depressie. Ze vroeg of ik iets wilde slikken. Ik vertelde dat ik op forums las dat heel veel mensen er nooit vanaf komen of na het stoppen toch weer in een diep dal belanden. Als je er vanaf wilt komen, kom je er vanaf antwoorde ze. Als ik mezelf hier beter door zou voelen waar zou ik het dan niet doen?

Uiteindelijk zou ze nog met de dokter gaan overleggen of de bloedtest nodig is en over de medicijnen. Hierover ben ik daarnet terug gebeld. Ik moet dus bloed gaan prikken om te kijken of mijn schildklier niet van slag is. Ook moet ik vanaf vandaag anti depressiva gaan slikken. Hierdoor kan ik de eerste twee weken wel weer wat dieper weg zakken. Beware of me… Over twee weken moet ik terug komen, om te kijken hoe het gaat.

Mamavanliam_
6 jaar geleden

Dank je wel:)

Liset2012
6 jaar geleden

He mede mama van Liam ;). Ontzettend moedig van je om de stap te zetten. Ik denk ook dat je er af kan komen, met de juiste wil en hulp. Zet 'm op!

Mamavanliam_
6 jaar geleden

Hoi mama van Liam:) Dank je wel, gaat helemaal goed komen dat weet ik zeker.

pjbg
6 jaar geleden

Ik hoop zo voor je dat de medicijnen net zo goed aanslaan als dat ze bij mij deden! Ik voelde me binnen 3 weken weer de oude! Succes ermee :)

Mamavanliam_
6 jaar geleden

Oh echt wat fijn, ben je toen ook gestopt dan na die 3 weken? Dank je wel het komt wel goed:)

Henrike Laning
6 jaar geleden

De eerste stap is gezet! Hartstikke goed van je. Heel veel sterkte en doorzettingsvermogen gewenst. En lekker bloggen om je verhaal kwijt te kunnen en je hart te luchten. Niet altijd makkelijk hulp vragen, maar dapper dat je het toch doet.

Mamavanliam_
6 jaar geleden

Dank je wel. Vond het zeker heel moeilijk maar de stap is gezet. Nu hopen dat het snel weg trekt

pjbg
6 jaar geleden

Nee ik ben toen niet gestopt. Er volgende nog een hoop sessies met een psycholoog. Ik voelde me wel meteen weer goed maar de oorzaak morst natuurlijk nog wel boven water komen en aangepakt worden :) maak je niet te druk over die anti depressiva! Er zijn heel veel mensen die het gebruiken maar je loopt er niet mee te koop. Volgens mijn huisarts is het een stofje die je mist in je hersenen. Die anti depressiva vullen dat stofje aan net zoals iemand met suiker insuline spuit.. Ik werd ook bang van al die verhalen op internet maar maal me er geen dag meer druk om!

Mamavanliam_
6 jaar geleden

Ik wacht rustig af, ik mort over twee weken terug komen dus ik ben benieuwd hoe het aan zal slaan

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.