Snap
  • Baby
  • Gezond

je kindje alweer verkouden?

Als je zelf verkouden bent is dat al niet fijn, laat staan dat je kindje verkouden is Je zou zo alle pijn en verdriet over willen nemen?

Alweer verkouden?

Kon je alle pijn, kwaaltjes en verdriet van je kindje maar overnemen, zo ook een verkoudheid, of griepje.

Als je zelf verkouden bent dan is dat al niet fijn, vaak gaat dat gepaard met hoofdpijn, oorpijn, keelpijn of misschien wel koorts. Maar hoe is dat voor een baby of klein kindje? Als ze heel klein zijn dan kunnen ze natuurlijk nog niks zeggen of aangeven waar het pijn doet. Ook bij hen gaat een verkoudheid vaak gepaard met keelpijn en oorpijnZo zielig als het snot overal zit, er volop gehoest word, en je niks kan doen. Dan zou je het toch zo van je kleintje over willen nemen? En dan te bedenken dat ze wel zo’n tien keer per jaar verkouden worden. (Zelf dacht ik dat zal wel mee vallen en dat, dat alleen bij kindjes op de crèche zou zijn. Nou niet dus). Je kindje heeft natuurlijk nog niet zoveel weerstand opgebouwd, dus eigenlijk is het ook wel goed dat ze verkouden worden. Daar worden ze eigenlijk alleen maar sterker. Ondertussen is Liam hier al weer voor de vierde keer in een half jaar tijd verkouden dus de tien keer zullen we ook wel halen. maar ach he zijn weerstand word er dus alleen maar beter op.

Toen Liam voor het eerst verkouden werd, merkte ik savonds al dat hij wat verkouden ging worden. En ja hoor snachts zette het door, helemaal overstuur, met zijn neusje vol werd hij wakker en wat doe je dan? Ik had nog niet aan een verkoudheid gedacht dus hadden we daar nog niks voor in huis. Dus ik snel gegoogeld naar wat huis, tuin en keukenmiddeltjes. Ui had ik niet in huis, het stinkt natuurlijk erg maar het schijnt wel goed te zijn, uiteindelijk zijn we maar in de douche gaan staan om te stomen, nog een klein flesje gegeven en het hoofdje wat hoger gelegd, gelukkig sliep hij daarna weer lekker verder.De volgende ochtend stond ik een half uur voordat de kruitvat open ging (ik dacht dat die 8 uur open zou gaan) voor de deur om neusspray, luuf en ademvrij doekjes te kopen. Gelijk een goede tip om het in huis te halen voor het geval dat ik zorg nu dat het aangevuld is, mocht het weer snachts beginnen, of er niet om kunnen gaan, dan heb ik het allemaal in huis. Met deze middeltjes is je kindje zo weer de oude..

Hoe hebben jullie dat gedaan? Of hebben jullie nog andere tips? Deel ze maar met me ik ben benieuwd.

8 jaar geleden

Ja dat matrasje wil ik ook nog weleens wat hoger leggen

8 jaar geleden

Ja die Rhinocaps heb ik ondertussen ook gekocht en laten smelten

8 jaar geleden

Ik heb ook meer de zetpil gedaan om hem wat rustiger te maken en lekker te laten slapen. Ook hoorde ik dat ze vaak hoofdpijn hebben en keelpijn maar dat natuurlijk niet aan kunnen geven dus vandaar als pijnstiller

8 jaar geleden

Dat is heel fijn dat ze nog niet verkouden is geweest. Hopen lang zo vol te houden