Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image

Dronken mensen en kinderen...

Afgelopen weekend was het carnaval hier in Noordwijkerhout. 'Het grootste carnaval boven de rivieren!'

Natuurlijk moet er dan gefeest worden. Het blijft een aparte gewaarwording. Zowel werkend in de garderobe van een plaatselijke kroeg, als aan de 'goede' kant van de bar, zie je iedereen veranderen. Van mensen die over het algemeen goed Nederlands spreken, naar heren en dames die nog net 'Van links naar rechts, van voren naar achter', mee kunnen dansen en lallen. Laat staan 'Hoofd, schouders, knie en teen'. En het blijft genieten. Oude bekenden, goede vrienden, totaal onbekenden, over het algemeen is iedereen vrolijk en verdraagzaam. Lekker gek doen, het maakt niet uit hoe je er bij loopt.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Over uiensoep en opvoeding

Een vergelijking tussen twee totaal ongerelateerde onderwerpen, zou je denken...

Gisteren maakte ik de laatste ui soldaat. Gesnipperd, bij de zondagse patat met frikadellen. Heerlijk. Ik houd van uien. In alle vormen en smaken. Rauwe ui over frikadellen en patat, gebakken over nasi en sperziebonen, in ovenschotels, stoofschotels. Risotto vraagt om sjalotjes, avocado om rode ui. Geroosterde ui hoort bij pompoen, bij champignons en alle andere paddenstoelen. Maar vooral houd ik van uiensoep. Het heeft alles, het zoete en zachte van de uien zelf, het hartige en knapperige van de onmisbare kaascrouton.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Blokken bouwen, jaren tellen

Gisteren was ik jarig. 33. Drieëndertig. Ravi vroeg hoeveel dat dan is. Hij is drie. Ik ben 33. Leg dat maar eens uit.

Ik heb de blokkendoos erbij gepakt, zo'n ouderwetse, met ronde blokken, rechthoekige, vierkante, lange en korte blokken, boogjes en driehoekjes. Eén blokje voor Faye. Drie blokjes voor Ravi. Drie dezelfde blokjes. Want bij drie kan dat makkelijk. Maar zoek maar eens 33 dezelfde blokjes. Voor een stapel. Dat gaat niet in een doos van totaal 100 blokken. Dus mijn bouwwerk werd een wankel geval, met allerlei verschillende vormen, kleuren en verhoudingen. Het moest ook eerst drie keer omvallen voor ik een toren van 33 blokjes gebouwd had. En dan stond hij nog niet stevig. Er zaten zwakke punten in, gaten, gekke constructies. Omdat ik hem niet eerst uitgetekend had, maar gewoon begon met bouwen tot ik bij 33 was.

Artikel lezen
2 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.