Profile icon Profiel News icon Posts (25)
Blog image
  • Babyspullen
  • zwanger
  • mamaplaats
  • babykamer
  • babykamerinrichting
  • Fotobehang

Zwanger van de derde dat betekend weer een nieuw babykamertje inrichten😍 Kijken jullie mee..

Babykamer inrichten

Ooh een kamertje inrichten dat is zoooo leuk😍 Bij ons is ons derde jongetje op komst dus dat betekende weer een nieuw schattig babykamertje! Vind jij het makkelijk om alles bij elkaar te stylen of heb je er moeite mee? Ik neem jullie mee in hoe ik het dit keer heb aangepakt.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • mamaplaats
  • #slapelozenachten
  • nachtmerries
  • Nachtangst

En dan heeft je kind nachtangst... Nee, geen nachtmerrie

Huilt jouw kindje ook wel eens vaker snachts?

Xavi is vanaf het begin een moeilijke slaper geweest. Paar keer per nacht wakker en dan kort huilen. We waren allang blij dat we eindelijk van de nachtflessen af waren. Die heeft hij bijna tot aan zijn eerste jaar nog gekregen. Omdat hij anders helemaal niet sliep. Paar weekjes terug inmiddels werd Xavi dus weer rond 11 uur s'avonds wakker...Teunis en ik hadden zoiets we gaan hem pakken en leggen hem lekker een keer tussenin (we proberen het weer een keertje dachten we...Xavi heeft dit nooit gedaan).  Zo gezegd zo gedaan zou je zeggen. Nou dit resulteerde in krijsen van streek zijn en wij dachten hem te helpen...Xavi was niet aanspreekbaar, hij keek ons niet aan er was op geen enkele manier contact te maken. Slaan en schoppen om zich heen en ontroostbaar. Het was eng...Je wilt je kind troosten maar niks lukt en alles lijkt het erger te maken. We probeerde alles, in zijn gezicht blazen etc etc. Tot we op internet gingen zoeken. Zoeken omdat het inmiddels al bijna een half uur duurde. En daar was ons antwoord: NACHTANGST. Nee geen nachtmerrie daar dacht ik meteen aan bij het woord nachtangst. Het verschil tussen nachtangsten en nachtmerries is eigenlijk dat nachtmerries vaak in het begin van de nacht voorkomen, en nachtangsten vaak na 1 a 2 uur nadat ze in slaap zijn gevallen, je kind lijkt dan wakker en angstig maar is NIET echt wakker. Vaak verwonden kinderen zichzelf met nachtangsten maar kan het kindje zich er niks meer van herinneren de volgende dag. En wat we dus lazen is dat je een kindje met een nachtangst niet wakker moet proberen te maken of niet moet troosten, wat wij dus wel deden en alles dus veel e heftiger werd. Maar wisten jullie dat dit bestond? Als ouder hoor je dit toch te weten?! Ik vind dat hier veel meer bekendheid over moet komen. En hoop ook dat ik met mijn verhaal en door dit te delen ook meer info hierover kan geven aan jullie. Google het ook gerust er staan ook veel tips en andere informatie hiermee mee om te gaan. xavi heeft dit dus iedere nacht maar normaal laten we hem liggen en is het binnen 5 minuten voorbij. Dat we hem pakte en wilde troosten heeft geresulteerd in dit verhaal. Nu we weten wat het is, is het makkelijker omgaan met de situatie. Herken jij mijn verhaal? Of is dit ook helemaal nieuw voor jou?  Deel gerust je verhaal met ons en probeer zoveel mogelijk moeders erover te vertellen! 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • speelgoed
  • mamaplaats
  • spelen
  • poppenhuis
  • jongensspeelgoed

Wie denkt dat poppenhuizen alleen maar voor meisjes zijn... Heeft het goed mis.

Een poppenhuis is een perfect kado voor zowel meisjes als jongens

Zeg nou zelf niet alleen je kids vinden dit super leuk.. Maar jij zelf toch ook?  Een poppenhuis wie had dit zelf vroeger ook niet... En wie denkt dat poppenhuizen alleen voor meisjes zijn heeft het goed mis! Want kijk nou eens even naar dit poppenhuis... Vol met leuke details en mooie neutrale kleuren. Een perfecte eye catcher alleen al in de slaapkamer voor jouw kids! Maar niet alleen leuk voor het oog nee ook super leuk om mee te spelen. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • mama
  • mamaplaats
  • kleuter
  • School
  • basisschool

En dan gaat je peuter (bijna kleuter) voor het eerst wennen op school...

Wat gaat de tijd toch snel!

We kunnen er lang en kort omheen draaien maar welke moeder staat er niet (bijna) met tranen in haar ogen als ze voor het eerst haar kindje op school brengt... Levi ging vanmorgen voor het eerst wennen op school. Lang over nagedacht voor de vakantie of na de vakantie wennen (hij wordt 3 september 4). Maar Levi wilde het zo ontzettend graag. Hij keek er zo naar uit. Waar hij naar uitkeek had hij geen flauw benul van want wat is school dan eigelijk. Herkenbaar?

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • mamaplaats
  • compliment
  • Corona

Vandaag krijg JIJ een compliment!

Waarom... Omdat je dat verdient

Vandaag krijg JIJ een compliment! Waarom? Omdat je dat verdient. Het mag wel eens gezegd worden. En we zeggen het heel vaak zeker de laatste tijd. Maar echt complimenten doen de mens goed het geeft je zelfvertrouwen en je voelt je gezien. Natuurlijk gaan mijn complimenten ook uit naar de kanjers in de zorg of een belangrijke sector (ivm dit coronavirus). Maar eigelijk doel ik in deze blog meer op de mama's thuis. Die struggelen met schoolopdrachten gecombineerd met werken. Maar ook degene die dit lezen en juist een hele grote mama wens hadden maar het hen niet is gegeven, wat moeten jullie je nu nog meer alleen voelen... Ik ben trots op jullie allemaal, knap hoe jullie het doen! Ik heb zelf geen kinderen die al op het basis of middelbaar onderwijs zitten maar wauw ik heb echt respect voor alle papa's en mama's die nu thuis en natuurlijk samen met de juf school voort zetten (vaak gecombineerd met hun eigen werk). KNAP KNAP KNAP! Heb je net als ik kinderen jonger dan 4 jaar... Zit je nu meer thuis en werk je misschien tegelijkertijd  thuis en heb je soms je handen in het haar van wat moet ik nou?! Ik ben trots op jou! Ik zie foto's voorbij komen met mama' s achter een laptop kinderen op schoot/fles aan het geven/ telefoneren. Ook dat is echt KNAP! 1 GROOT ding wil ik tegelijkertijd ook meegeven....Probeer echt te genieten van de tijd die je nu ook hebt met je kinderen, geef hen ook een compliment en zorg ervoor dat ze ook gezien worden, zelfvertrouwen krijgen in hetgeen wat ze doen in deze bizarre situatie! Wie zou jij een compliment willen geven? Dit is JOU kans tagg je vriend/vriendin/broer/zus noem maar op en geef ze een compliment! Jij vond het toch ook leuk om een compliment te krijgen? 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • mamaplaats
  • shoppen
  • inspiratie
  • kleineondernemer

We gaan weer verder waar we gebleven waren...SHOPPEN!

Heb jij al kleertjes gekocht voor het nieuwe seizoen? Nee? Hier wat tips (vooral gun het de kleine ondernemer)

Terwijl ik dit begin te schrijven bedenk ik me....shoppen.met.annemieke had een betere profielnaam geweest...hihi. Oh IK HOU ER ZO VAN! Hangen er bij jou al kleren in de kast voor het nieuwe seizoen? De jongens kasten worden hier al goed gevuld... Zeker in deze tijden gun ik het de kleine ondernemers enorm! Ik probeer dan veel op verschillende Instagram pagina's te bestellen. Jij wilt toch ook dat ze na de corona tijd nog verder kunnen? Het leuke van de kleine shops is tegelijkertijd dat je alles naar eigen wens en eigen idee kan laten maken en combineren. Zo hebben wij hier heel veel verschillende prints besteld.. giraffe, vliegtuigen, regenbogen etc. en die gecombineerd met mooie effen kleuren (of juist print op print) Nieuwsgierig? check mijn insta (kijkje.bij.annemieke) ik deel namelijk al mijn shop tips en deel veel inspiratie foto's. Het leuke van de kleine shops is ook het persoonlijke..het gesprekje vooraf...het persoonlijke kaartje in je pakket...de verpakking en dus jouw unieke item. Vind je het lastig om de kleding met elkaar te combineren? Bericht me dan zeker even dan kijk ik met je mee en kijk ik welke shops het beste bij jou passen. Ook voor mijzelf koop ik veel via de kleinere ondernemer. Hier deel ik ook veel over op mijn profiel. Ik hoop dat jullie hierdoor geïnspireerd worden. Hou jij ook zo van shoppen? En waar doe jij dat het liefst..voor je kind..maar ook voor jezelf? 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • mamaplaats
  • ziek
  • kinderziekten
  • Corona

Ik durf het bijna niet aan iemand te vertellen...

Ja mijn kinderen hebben koorts en keelpijn....

Ik durfde het niet te vertellen... Gek eigelijk he een normale koorts en keelpijn... Maar de ogen zijn gelijk op je gericht wanneer je dit aan iemand verteld. Ik ben wel van mening dat we dit serieus moeten nemen maar als het dan zo dichtbij komt....Gisteren ochtend toen de jongens allebei koorts hadden en Levi klaagde over keelpijn dacht ik wel even oneee het zal toch niet. Je schrikt en denkt meteen mijn kinderen hebben toch niet HET virus. Dokter gebeld na een bandje wat je eerst  hoort over het virus en een langere wachttijd(logisch) JA iemand aan de lijn! Alles uitgelegd en verteld en dan het advies BINNEN BLIJVEN en thuisarts.nl goed in de gaten houden. Goed blijven monitoren en kijken of de ademhaling niet veranderd. Oké doen we en dan, daar zit je dan 2 zieke kindjes thuis. Niemand op bezoek niet weg kunnen, en die arme ventjes heel warm en alleen maar willen slapen. Met Xavi (8 maandjes) ging het eigelijk wel, hij had wel koorts maar verder wel vrolijk en lekker aan spelen. Levi (3,5 jaar) daarentegen heel moe en wilde niks eten erge keelpijn klaagde hij over. Ik ben s'middags toch maar snel zelf boodschappen gaan halen toen papa thuis aan het werk/leren was en de kids op bed lagen. Maar eigelijk had de dokter gezegd binnen blijven, tja wat moet je dan ik had nog niks in huis. Toch maar gegaan ik dacht hup ik heb verder geen klachten. Wat ik TOEN zag, viel mijn mond van open. Lege schappen, een vrouw gevuld met een wagentje bomvol met alleen maar cola, spa rood en koffie (die vervolgens ging lossen in de auto en weer met een lege kar de winkel in kwam), een moeder die geen voeding meer kon kopen voor haar kindje omdat het in veel winkels inclusief internet UITVERKOCHT was. Ik dacht echt HELP wat is dit, mensen DOE EVEN NORMAAL! Ik snap best dat mensen in paniek kunnen zijn maar het plunderen van de winkels vind ik wel een beetje erg ver gaan. Dan kan ik alleen maar denken HALLO denk ook eens aan anderen. Ik kon geeneens meer wc papier kopen terwijl ik dit gewoon echt nodig had. (Gelukkig bij de kruidvat hadden ze nog wel een pak staan). Onderweg kwam ik mensen tegen Hey waar zijn Levi en Xavi. Ik zei maar ooh die liggen lekker thuis te slapen (dat was ook zo maar het feit dat ze ziek waren durfde ik niet te zeggen). Wat zouden die mensen wel denken als ik het wel verteld had? Vanmorgen ging het gelukkig weer beter met Xavi en ontdekte ik zijn EERSTE tand joeppieee daar kwam de koorts bij hem vandaan dus. Levi had nog wel verhoging maar kreeg al meer praatjes. Tussen de middag zat alleen zijn buik ineens helemaal vol met kleine stipjes een soort warmte uitslag leek het wel. Nog even een keer gebeld voor de zekerheid en gevraagd of het geen vijfde ziekte kon zijn of iets dergelijks en dat was het niet. Wat het wel is die uitslag blijft een raadsel misschien door het waspoeder? Of wrijving van de warmte? Ik weet iniedergeval zeker het is niet het CORONA virus pfieeuw.... Was toch even schrikken! Hoe het nu met Levi is? Die knapt steeds meer op gelukkig en Xavi is helemaal trots met zijn nieuwe tand. Succes allemaal in deze tijden van het virus NEEM HET SERIEUS! Maar niet te paniekerig. En vooral niet bij oudere of zwakke mensen op bezoek met kleine kinderen ze brengen het virus heel gemakkelijk over. Wat doe jij tegen het CARONA virus?

Artikel lezen
1 Reacties tonen