Profiel Posts (304)
Blog image

Onze gezinsvakantie naar Schotland

Daar gaan we over een aantal dagen vertrekken wij voor vijf dagen naar Schotland.

In Edinburgh heb ik kennissen wonen die we gaan bezoeken. We bezoeken de ex-vriendin, Ilona van mijn vader, haar zoon, Ernest ( van de zelfde leeftijd als ik) en zijn familie (vriendin en zoontje) en hun neef, Andrew (ook de zelfde leeftijd). Toen mijn vader nog samen was met haar woonden zij in Hongarije. Wij vlogen elke zomer over net als hun neef en hebben daar 10 jaar lang de meest fantastische zomers gehad. Helaas heeft mijn vader daarna voor een andere vrouw gekozen en is hij ondertussen alweer een aantal jaar overleden. Toch voelen deze mensen nog steeds als een deel van mijn familie, ze zijn zo een groot deel van mijn leven geweest voor 10 jaar lang. Ik heb ze al lang niet meer gezien. Ondertussen heb ik twee kinderen gekregen en heeft Ernest ook een zoontje. Andrew heeft ons vorig jaar bezocht en dat was ontzettend gezellig. Ik vind het dan ook super leuk om ze te bezoeken nu ze in Schotland wonen.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

Daar gaat ze dan, hallo crèche.

Drie maanden is ze nu en vanaf deze week gaat ook Zosja echt naar de crèche.

Twee kinderen die we 's ochtends weg mogen brengen en afleveren bij de lieve leidsters van de crèche hier om de hoek. Nino vond het in het begin maar gek. Het was toch zijn crèche. Toen hij mij ook nog eens zag toen ik Zosja wegbracht om te wennen vorige week, kwamen er dan ook even tranen toen ik hem niet mee nam naar huis. Het moet ook enorm verwarrend zijn voor hem. Maar hij heeft het snel geaccepteerd als een nieuw feit en is de eerste dag uit zichzelf bij de babygroep komen vragen om Zosja een bezoekje te brengen. Wat een lieverd is het toch.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Shoplog over Noddles en Kiabi

Eens in de zoveel tijd schrijf ik een shoplog van de kleren van mijn kids. Bij deze dus weer eentje.

In mijn vorige shoplogs heb ik het al gehad over de Hema, H&M, Zara en de Zeeman. Allemaal zeer bekende winkels om niet al te dure maar wel leuke kleding voor kinderen te kunnen kopen. Het jammere aan deze kleren is wel dat heel Nederland zijn kinderen hierin kleed en je dus niet vaak meer een 'oh, wat heeft zij een leuk jurkje aan'-achtige complimenten krijgt. In mijn blogs heb ik het ook al over Polarn-o-Pyret een wat duurdere winkel gehad en over Lindex en Next Direct (mijn ultieme favoriete winkel) twee online winkels met leuke kinder/baby kleding die wel goed betaalbaar zijn, a la H&M/Zara prijzen. Over twee winkels waar ik toch ook regelmatig shop heb ik het echter nog niet gehad en deze wil ik dit keer aanbod laten komen. Dit zijn Noddles en Kiabi. Twee zeer verschillende maar beide hele fijne online winkels.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

En toen opeens was er rust

Het was behoorlijk uitputten de eerste twee maanden met onze kleine dame in huis.

De overgang van 0 naar 1 kind vond ik zelf minder groot dan de overgang van 1 naar 2. Zosja had natuurlijk nog geen ritme en veel krampjes en om daarnaast een peuter te hebben is best pittig. Ik heb mijzelf regelmatig afgevraagd hoe andere moeders dat doen als beide kinderen tegelijkertijd aan het huilen waren en mijn aandacht nodig hadden.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Steeds een stukje verder de wereld in

Op Nino's crèche hebben ze drie groepen. De babygroep, de dreumesgroep en de peutergroep.

Het is een heerlijk kleine crèche en het gaat er erg gemoedelijk aan toe. Net een kleine familie. De drie groepen zitten aan elkaar vast en zijn alleen afgesloten van elkaar met een klein hekje. Het is een U vorm. Links de dreumesen en rechts de baby's en daar tussen in de peutergroep. Zo kunnen de dreumesen en de peuters bij elkaar op bezoek maar kunnen er ook peuters bij hun baby zusjes en broertjes langs gaan. Zo lief vind ik dat.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Handigheidje voor drukke ouders

Nu we een "echt" gezin zijn met twee kinderen en daardoor nu echt in het vaarwater van het ouderschap zijn gekomen is het soms best druk.

Het woordje 'echt' moet je natuurlijk met een knipoog lezen want met één kind ben je naar mijn mening net zo goed al een "echt" gezin, het is echter nog allemaal wat makkelijker te doen met één kind. Zo vond ik het prima om met een kind naar de stad te gaan, een koffietje ergens te gaan drinken, langs de huisarts te gaan of de boodschappen te doen. Met twee vind ik dat toch echt een ander verhaal en soms zelfs een behoorlijke uitdaging worden.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Nu snap ik de term de tropenjaren

​Een jonge baby en een peuter in huis is niet niks moet ik eerlijk bekennen.

Steeds regelmatiger betrap ik mijzelf erop dat ik een soort kortsluiting heb in mijn hersenen.Ik kan dan opeens niet meer op de simpelste dingen komen zoals waar 't Neude is. Voor de mensen die onbekend zijn in Utrecht, dit is een plein midden in het centrum. Laat ik nou opgegroeid zijn op loop afstand van dit plein, laat ik daar nou elke ochtend langs fietsen omdat mijn werk daar om de hoek is en ben ik daar in mijn jongere jaren zo veel geweest om te shoppen en uit te gaan, de kroeg waar twee vriendinnen van mij werkte zit zelfs op dit plein. Het slaat daarom dan ook nergens op dat ik dan opeens niet meer kan bedenken waar dit plein is. Dit is maar een klein voorbeeld uit mijn dagelijkse leven waarbij ik opeens compleet leeg ben in mijn hoofd en ik het gewoon niet meer weet.

Artikel lezen
4 Reacties tonen