Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Schoenen op de groei

In de eerste jaren groeien kinderen enorm, zo ook hun voeten. Er moet dan ook regelmatig een nieuw paar schoenen komen.

Omdat kinderen in de eerste jaren ook leren lopen en de voeten enorm in de ontwikkeling zijn is het belangrijk dat jonge kindjes goede schoenen dragen.

Een goede schoen voor een jong kind moet aan de volgende dingen voldoen: 

  • een flexibele maar ook weer stevige zool
  • goede steun bij de hiel (en de enkels)
  • een juiste pasvorm
  • genoeg ruimte voor de tenen

Als ze dan iets ouder worden en de zelfstandigheid bevorderd wordt maar ze nog geen veters kunnen strikken komt er nog een criteria bij namelijk makkelijk aan te doen, oftewel, instappers, klittenband of een rits.

Goede schoenen zijn helaas behoorlijk duur. Je betaald gemakkelijk richting de 75 euro voor een goede schoen, als je wilt dat ze er ook nog een beetje mooi uit zien. Eerlijk gezegd vind ik dat echt belachelijk voor schoenen die ze maar 2 á 3 maanden passen en dan weer uit gegroeid zijn. Ik heb al moeite om voor mijzelf 75 euro uit te geven aan schoenen en die kan ik veel langer dragen.

Door de hoge prijzen is er dan ook een levendige tweedehands markt ontstaan als het gaat om kinderschoenen. Vaak hebben kinderen ze nauwelijks aangehad omdat het kind er te snel uitgegroeid was. Zijn ze wel goed gedragen dan wordt het weer afgeraden om deze voor een ander kind te gebruiken omdat een schoen naar de voet van een kind gaat staan en je kind hierdoor dus een verkeerde voethouding kan ontwikkelen. Zucht, wat is dit vermoeiend.

Ik ga voor mijn zoontje vaak naar van Haren of de Scapino. Als je goed op de bovenstaande punten let kun je ook hier schoenen vinden die goed zijn en wel betaalbaar, meestal rond de 20 á 30 euro. Helaas hebben ze niet altijd even veel keuze in elke maat en vind je dus niet altijd degelijke schoenen die ook nog mooi zijn.

Omdat het zo lastig is om betaalbare goede schoenen te vinden heb ik besloten wanneer ik een leuk paar schoenen tegen kom voor een goede prijs, deze te kopen, ook als mijn kindjes hier nog niet inpassen. Dat komt vanzelf wel. Ik hou Marktplaats in de gaten, loopt zo nu en dan de Scapino en de van Haren in, let op sale aanbiedingen van leuke merken zoals Vans, Converse en Adidas en ga soms langs een outlet winkel.

Zo kwam ik laatst langs een paar geweldige meisjes laarsjes in de outlet winkel. Ik was opslag verliefd. Ze hadden ze alleen in maat 24. Dit is de maat die mijn zoontje van bijna 2,5 jaar heeft maar mijn dochter van 2 maanden dus nog lang niet nodig heeft, maar omdat deze geweldig mooie laarsjes van 100 euro naar 24 euro afgeprijsd waren besloot ik ze toch al te kopen. Ze moeten nu dus nog heel lang in de kast liggen maar over 2 jaar kan ze ze hopelijk dan aan.

De meeste schoenen koop ik 1 of 2 maten groter op de groei en dus niet 10 maten groter, haha. Dit was een uitzondering die ik gewoon niet kon laten liggen. Op Zosja wachten nog schattige mint kleurige kruipschoentjes van Vans die ik in de sale gekocht heb en donker blauwe Mocci's die ik goedkoop kon kopen omdat de winkel ermee stopte. Op Nino wacht nog een paar Hamburgerschoenen van Vans, die ook in de sale gekocht zijn en 2 paar leren tweedehands schoentjes, die ik op een rommelmarktje gevonden heb, die niet veel gedragen zijn. Het is fijn om te weten dat ze voor de aankomende tijd nog wel goed zitten en wanneer ik weer een mooie aanbieding vind dan sla ik mijn slag wel weer.

  

7 jaar geleden

Ik had je blog al eens voorbij zien komen maar niet gereageerd. Afgelopen weekend ben ik met spoed nieuwe schoenen gaan kopen in een plaats 6 km verderop. Daar bleek dat onze zoon op te smalle schoenen gelopen heeft. Hij heeft namelijk brede voeten en een hoge wreef. De vorige schoenen winkel heeft waarschijnlijk niet goed gelet op de breedte van de voeten van onze zoon. Wij kunnen dus niet bij een Scapino of van Haaren terecht. Jonge kinderen, en zeker onze zoon, geven nog niet aan of schoenen te krap zijn. Ik betaalde voor zijn nieuwe schoenen €75,00 voor schoenen die afgeprijsd waren. Normaal zijn ze over de €100,00. Ik durf dus niet goed schoenen in het vooruit te kopen. Het is wel heel leuk dat je zulke laarsjes gevonden hebt voor Zosja en ik hoop echt dat ze ze over een jaar of wat zal passen. Ze zien er heel leuk uit.