Snap

Onze gezinsvakantie naar Schotland

Daar gaan we over een aantal dagen vertrekken wij voor vijf dagen naar Schotland.

In Edinburgh heb ik kennissen wonen die we gaan bezoeken. We bezoeken de ex-vriendin, Ilona van mijn vader, haar zoon, Ernest ( van de zelfde leeftijd als ik) en zijn familie (vriendin en zoontje) en hun neef, Andrew (ook de zelfde leeftijd). Toen mijn vader nog samen was met haar woonden zij in Hongarije. Wij vlogen elke zomer over net als hun neef en hebben daar 10 jaar lang de meest fantastische zomers gehad. Helaas heeft mijn vader daarna voor een andere vrouw gekozen en is hij ondertussen alweer een aantal jaar overleden. Toch voelen deze mensen nog steeds als een deel van mijn familie, ze zijn zo een groot deel van mijn leven geweest voor 10 jaar lang. Ik heb ze al lang niet meer gezien. Ondertussen heb ik twee kinderen gekregen en heeft Ernest ook een zoontje. Andrew heeft ons vorig jaar bezocht en dat was ontzettend gezellig. Ik vind het dan ook super leuk om ze te bezoeken nu ze in Schotland wonen.

Dit wordt onze eerste vliegvakantie met kinderen. Sowieso onze eerste echte vakantie met z'n vieren. We zijn wel al een weekendje naar een huisje geweest maar dat was maar een half uur rijden van ons huis vandaan, dat is toch wel een verschil. We slapen daar bij Ernest en zijn gezin dus dat wordt lekker druk maar vast ook erg gezellig met 3 kinderen in de leeftijd 0, 1 en 2 jaar.

Ik probeer ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor he vliegen. Nino heeft een tasje gekregen waarin hij wat speelgoed mee kan nemen voor in het vliegtuig zelf (zijn eigen handbagage). Daarin stop ik ook een kinder koptelefoon waarmee hij op de tablet van Akko Netflix kan kijken, blijkbaar kun je daar ook veel offline kijken zoals brandweerman Sam, Buurman & Buurman en MickeyMouse Clubhuis wat Nino allemaal erg leuk vindt. En voor deze ene keer mag hij ook zijn speen hebben. Dus die moet zich die anderhalf uur in het vliegtuig wel kunnen vermaken. Voor het opstijgen en dalen nemen we wel wat lekkere snoepjes voor hem mee zodat hij hopelijk niet te veel druk op zijn oren krijgt. Voor Zosja moeten we vooral zorgen dat we een flesje klaar hebben als we gaan opstijgen. Daarom neem ik mijn mini thermoskannetje mee waar ik wat heet water in mee breng, zolang het maar max. 100 ml is mag het dus dat zou moeten werken. Ook neem ik een leeg flesje mee dat ik na de douane bij de wc kan vullen met water. Zo kan ik direct bij het opstijgen een flesje klaar hebben voor haar. 

We vliegen met Easyjet en daar heb je niet automatisch vaste plekken, tegen betaling kun je deze vooraf reserveren. Dit heb ik dus maar wel gedaan zodat wij zeker weten bij elkaar zitten. Het lijkt me niks als Ik met Zosja ergens anders moet zitten en Akko en Nino verder op zitten. Je kunt nog kiezen voor luxere plekken  voor meer geld maar de plekken met extra beenruimte mogen niet gebruikt worden door ouders met baby's omdat het deze bij de nooduitgangen zitten. Daarom hebben we gekozen voor de goedkoopste optie en heb ik ons helemaal achteraan gezet, in de buurt van de verschoontafel en de wc's maar ook zodat we zo min mogelijk mensen tot last zijn als de kinderen wel gaan huilen.

We nemen geen kinderwagen mee dus Zosja zal vooral gedragen worden in onze drager. Nino kan op zich prima zelf lopen maar is nog snel moe. Daarom nemen we voor hem ook de peuterdrager mee zodat ook hij af en toe op de rug kan.  Ik ben erg benieuwd hoe we dit gaan ervaren. Ook slaapt Nino thuis nog in een ledikant maar zal in Schotland waarschijnlijk zonder hekje ervoor moeten slapen. We zullen zien hoe dit zal gaan. Ik bereidt mij al voor op een kind wat constant eruit klimt en waar ik misschien bij moet gaan liggen om hem plat te krijgen, we zullen zien. Voor Zosja nemen we het babytentje mee waar ze in kan slapen.

Ik ben erg benieuwd hoe we het gaan ervaren. Onze eerste vliegvakantie met de kindjes.

(De foto is van een bezoek in Hongarije. Helemaal rechts bij de hond zie je Akko en daarnaast sta ik. Helemaal links staat Ernest en de derde van links is Ilona met rechts daarnaast mijn zus. De andere twee meiden zijn vriendinnen van ons die we mee genomen hadden.)

7 jaar geleden

Leuke foto, hoop dat het leuk geweest is het bezoek xxx