Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Shoplog over Noddles en Kiabi

Eens in de zoveel tijd schrijf ik een shoplog van de kleren van mijn kids. Bij deze dus weer eentje.

In mijn vorige shoplogs heb ik het al gehad over de Hema, H&M, Zara en de Zeeman. Allemaal zeer bekende winkels om niet al te dure maar wel leuke kleding voor kinderen te kunnen kopen. Het jammere aan deze kleren is wel dat heel Nederland zijn kinderen hierin kleed en je dus niet vaak meer een 'oh, wat heeft zij een leuk jurkje aan'-achtige complimenten krijgt. In mijn blogs heb ik het ook al over Polarn-o-Pyret een wat duurdere winkel gehad en over Lindex en Next Direct (mijn ultieme favoriete winkel) twee online winkels met leuke kinder/baby kleding die wel goed betaalbaar zijn, a la H&M/Zara prijzen. Over twee winkels waar ik toch ook regelmatig shop heb ik het echter nog niet gehad en deze wil ik dit keer aanbod laten komen. Dit zijn Noddles en Kiabi. Twee zeer verschillende maar beide hele fijne online winkels.

Noddles:

Noddles verkoopt vooral jogging broekjes met leuke printjes en de daarbij behorende mutsjes, sjaaltjes en haarbandjes. Ze hebben ook een paar rokjes met leuke printjes en daarnaast hebben ze een fijne collectie aan basic rompertjes en t-shirts met korte en lange mouwen. Ook verkopen ze wikkeldekentjes en knuffeldoekjes maar daar gaat het mij niet zo zeer om.

Ik vond deze webshop toen ik voor Nino een zwart lange mouwen t-shirt zocht wat betaalbaar was. Dat vond ik hier en bij toeval zag ik dat ze ontzettend veel te gekke broekjes hadden. Ik kocht deze echter niet direct maar bleef Noddles volgen. Noddles bleef in mijn achterhoofd en toen ik voor Zosja aan het shoppen was kon ik het dan ook niet laten om een lief broekje voor haar te kopen. Het broekje heet Koala-la en is roze met koala's erop. Normaal ben ik niet van roze maar deze vond ik te lief. Daarbij kocht ik de bijpassende haarband en nog een grijze haarband. Niet lang erna kocht ik nog twee rokjes voor Zosja en een broek met Vikingen voor Nino. Het is van hele goede kwaliteit en ik ben echt verkocht. De broekjes zijn niet super goedkoop maar ook niet in het duurste segment een broekje zonder sale kost ergens tussen de € 23,90–€ 26,90 afhankelijk van de maat. Rokjes zijn iets goedkoper. Regelmatig is er wel een sale actie dus als je die in de gaten houdt kun je wel iets goedkoper uit zijn.

Een leuke bijkomstigheid is dat ze op Facebook steeds de nieuwe printjes laten zien en iedereen laten meedenken over de naam van het printje. De persoon die de winnende naam bedacht heeft krijgt het broekje/rokje naar keuze thuis gestuurd. Super leuk hoe ze dat doen en zo blijf je natuurlijk actief betrokken bij de nieuwe collecties, waardoor je steeds hebberig blijft.

Kiabi:

Kiabi is weer een geheel andere winkel. Dit is een webshop waar je zowel kinderkleding als volwassen kleding kunt kopen en valt echt onder de goedkopere prijzen. De kwaliteit is dan ook zeer verschillend per product maar voor deze prijzen is het de gok wel waard. Hier haal ik vooral handige basic dingen zoals maillootjes voor Zosja. Die hebben ze in al hele kleine maten (kleiner dan bij de H&M of de C&A) en in veel kleuren. Ze hebben ook op verschillende dingen acties zo kun je drie maillootjes kopen voor 3 euro. Totaal geen geld dus en ze zijn echt prima. Hier heb ik ook hele kleine winterslaapzakjes gekocht voor Zosja die zelfs nog kleiner te maken zijn voor de aller kleinste baby's. Ze zijn heerlijk warm en zacht. Wel merk ik dat ik vaak ruzie heb met de rits maar voor een slaapzak van 9 euro neem ik dat voor lief. Ze hebben ook lieve jurkjes, broekjes en truitjes. Voor Nino heb ik ook wel een paar t-shirtjes gekocht maar daar kreeg ik zeer vreemde maten toegestuurd. Dit is daarna met de meisjes baby kleren gelukkig niet meer gebeurt.

Beide webshops leveren snel en netjes. Bij Noddles heb ik een rokje geruild en dat werd ook heel goed afgehandeld en ging erg vlot. Het leuke aan deze winkels is dus dat je leuke kleertjes heb die verder weinig mensen herkennen of ook hebben voor hun kindjes. Dit geld trouwens ook voor webwinkels Lindex en Next Direct.

(Op de foto zie je Zosja met een rokje van Noddles en een maillot van Kiabi.)