Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Profile icon Profiel News icon Posts (52)
Blog image

Hart tegen hard.....

Een relatie gestart uit liefde, een kind geboren zijn uit liefde en het plan nog lang en gelukkig te leven VS. de realiteit.

Waar ik ooit vol ongeloof verhalen las over vechtscheidingen en hoever sommige mensen gaan om hun eigen aangetaste ego te verdedigen en ik honderd procent zeker wist dat dit MIJ nooit zou overkomen, zit ik er alsnog middenin. Weliswaar ongehuwd maar wel een kind die hier allemaal niet voor gekozen heeft.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Komt een moeder bij de dokter: Depressie

Wat begon als een onschuldig introductiegesprek met de nieuwe huisarts eindigde in een openhartig gesprek.

Daar zat ik dan met opgezwollen ogen en mijn zoontje op schoot tegenover de huisarts die dit gesprek waarschijnlijk ook niet aan had zien komen. Na een kort en redelijk simpel gesprek over mijn medische achtergrond kwam de welbekende vraag: "Heb jij nog iets wat je wilt vragen of vertellen?". 

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image

You are my one and only

Echt, ik dacht hem gevonden te hebben. Mijn grote liefde. En toch moet ik nu, 3.5 jaar later, concluderen dat de we niet sterk genoeg waren.

Om me heen zie ik het te vaak genoeg gebeuren: nieuwe partners die na drie dates aan de kinderen worden voorgesteld, na een aantal weken bij elkaar intrekken, om vervolgens na een paar maanden weer van het toneel te verdwijnen. Nieuwe vrouwen die komen en gaan en kinderen die al vijf stiefpapa’s versleten hebben. Nu moet iedereen dan voor zich weten maar ik moet er niet aan denken! Ik had zo gehoopt dat de vader van m'n zoon een blijvertje was. Maar het leven heeft schijnbaar iets anders (beters?) voor me in petto.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Kleine jongens worden (te snel) groot..

En ineens is de grote dag aangebroken: meneer krijgt een grote jongens bed!

Als de dag van gisteren kan ik me herinneren dat ik je voor het eerst in je eigen bedje neer mocht leggen. Nog maar 47 centimeter klein en ontzettend fragiel. Je ledikantje leek wel een kingsize bed en voor mijn gevoel pastte je er wel honderd keer in! Wat was je nog ontzettend kwetsbaar en afhankelijk en wat heb ik je vele malen lekker ingestopt voor het slapen gaan of aan de ledikantje gezeten tijdens de slapeloze nachten. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

To quote or not to quote, that's the question..

Quotes, wie maakt zich er niet schuldig aan!? Bij deze een aantal van mijn persoonlijke favorieten:

Ik hou van mooie quotes! En dan bedoel ik niet de standaard "Home is where the heart is" of andere uitgemolken quotes die bij 99% van de huishoudens in Nederland aan de muur hangen of op  dressoirs staan. Maar de citaten die (naar mijn smaak) net even wat meer diepgang en betekenis hebben. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

30 days blogchallenge, here we go!

Omdat ik momenteel even mijn Mojo kwijt ben wat betreft schrijven en creativiteit, heb ik besloten de 30 days Blog challenge aan te gaan!

Geïnspireerd door een leuke blog van Loes van der Leer ga ik ook de uitdaging aan. Op de één of andere manier heb ik altijd periodes waarin ik iedere dag wel iets kan schrijven of creeëren en andere periodes komt er he-le-maal niets van, zoals nu. Dus ga ik maar 'in opdracht' blogs schrijven, in de hoop dat daar nog iets leuks uitkomt!

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Het zijn de kleine dingen die het doen..

Na een (voor mijn doen) lange stilte is het weer eens tijd voor een aantal van mijn geluksmomentjes...

Omdat ik momenteel voor mijn gevoel rock-bottom bereikt heb en ik keihard aan het knokken ben om uit deze dip te komen, heb ik besloten zoveel mogelijk stil te staan bij de mooie en positieve dingen die ik meemaak. Vandaar dat ik weer eens voor een positieve fotoblog over deze momenten!

Artikel lezen
7 Reacties tonen