Profile icon Profiel News icon Posts (311)
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond
  • Bloedverlies
  • #bloedingen

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Hoe kan bloedverlies tijdens de zwangerschap ontstaan?

Alhoewel het alweer een jaar of 8 geleden is, herinner ik me die ongerustheid en de stress nog precies. Ik heb het hier over bloedverlies tijdens de zwangerschap. Het begon bij mij toen ik een week of 6 zwanger was en om de paar dagen had ik wel wat bloedverlies. Aangezien ik er soms ook buikpijn bij had, wist ik het met vlagen bijna zeker: ik ga een miskraam krijgen. Ik kon het op zulke momenten ook niet laten om op internet te kijken, waardoor mijn ongerustheid alleen maar erger werd. Dat bloedverlies tijdens de zwangerschap niet altijd op een miskraam hoeft te duiden, weet ik gelukkig inmiddels. Ik heb immers een gezond en vrolijk meisje van 7,5 jaar rondlopen. Maar hoe kan bloedverlies tijdens de zwangerschap dan wel ontstaan?

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Het continurooster; ideaal of juist helemaal niet?

​Onlangs kregen onze meiden vanuit school een enquête mee. Het onderwerp was: het Continurooster.

Wij, de ouders, mochten kiezen: wel of niet een continurooster? En zo, ja, in welke vorm dan? Om mij heen zag ik veel blije moeders op het schoolplein. Het continurooster zorgt immers ongetwijfeld voor meer me-time. Geen gerace meer tussen de middag met ophalen, wegbrengen en weer ophalen. 

Artikel lezen
15 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Voor de eerste keer naar de kapper

Rond de eerste verjaardag gaan de meeste kinderen voor de eerste keer naar de kapper. Hoe bereid je je kleintje eigenlijk voor?

Mijn meiden gaan al vanaf het eerste bezoekje naar een kinderkapper en dat is een echte aanrader! De kapsters kunnen perfect met kinderen omgaan. Daarnaast ziet het pand er heel leuk uit, kiezen ze hun eigen stoel en mogen ze na de knipbeurt iets lekkers uitkiezen. Kortom: een gezellig uitje! 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Boekjes voor je baby

Niet alleen de iets oudere kinderen, maar ook baby`s vinden 'boekjes kijken' al erg gezellig. Welke boekjes zijn er eigenlijk voor je baby?

Mijn oudste dochter was als baby al dol op 'boekjes kijken'. Ze verslond ( soms zelfs letterlijk...) boekjes in alle soorten en maten. Welke soorten boekjes zijn er eigenlijk voor je baby verkrijgbaar en hebben deze boekjes al een functie of nog helemaal niet?

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Mooi weer? Op naar het strand!

Mooi weer? Dan met de kids op naar het strand! Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken als je met jonge kinderen op pad gaat?

Heb jij ook zo veel zin om met dit mooie weer met de kinderen naar het strand te gaan? Wat is er immers leuker dan lekker pootje baden in zee, samen de mooiste schelpen zoeken en reusachtige strandkastelen bouwen? Met deze meeneemtips voor een dagje strand vergeet je in ieder geval niets!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

De ligging van je baby

Veel zwangere vrouwen maken zich zorgen om de ligging van hun baby, maar dat is meestal niet nodig.

Natuurlijk ben je als zwangere vrouw volop bezig met de aankomende bevalling, waardoor je ook kunt gaan piekeren over de ligging van de baby. Meestal is dat niet nodig, want pas met 30 weken zwangerschap kan door de verloskundige de werkelijke positie worden bepaald. Tot die tijd is het verschil tussen het hoofdje en de billetjes van de baby niet goed te voelen.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Alcohol tijdens de zwangerschap

Het is niet verstandig om tijdens de zwangerschap alcohol te drinken, maar waarom eigenlijk niet?

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Het liefst wil je nu vast lekker proosten op dit blijde nieuws, maar doe dat dan met een sapje of een alcoholvrij wijntje. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap wordt namelijk sterk afgeraden. Alhoewel ik af en toe een koel glaasje witte wijn tijdens mijn zwangerschap best miste heb ik mij daar keurig aan gehouden. Je doet het immers toch voor de gezondheid van je ongeboren baby. Maar waarom is alcohol tijdens de zwangerschap eigenlijk zo slecht?

Artikel lezen
11 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Een huisdier voor je kind?

Wat zijn de gunstige invloeden van een huisdier op een kind en voor welk huisdier kun je het beste kiezen?

Veel jonge kinderen willen erg graag een huisdier. Als kind heb ik zelfs hele boekwerken gemaakt om mijn ouders te overtuigen van het belang van een konijn binnen ons gezin. Uiteindelijk kwam het beestje er en hebben mijn zusje en ik echt van het beestje genoten, alhoewel de zorg toch vaak door onze ouders werd gedaan. Wat zijn eigenlijk de gunstige invloeden van een huisdier op een kind en voor welke huisdier kun je het beste kiezen?

Artikel lezen
3 Reacties tonen