Snap

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes is één van de dingen die geregeld moeten worden voor de geboorte van je kleine.

Geboortekaartjes is één van de dingen die geregeld moeten worden voor de geboorte van je kleine. Vroeger, toen er nog geen internet bestond, waren er veel minder mogelijkheden wat betreft geboortekaartjes. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken en het is mogelijk.

Wanneer ga je op zoek naar een geboortekaartje?

Geboortekaartjes kan je het beste een aantal weken voor de bevalling  uitkiezen. Dan kunnen de kaartjes meteen gedrukt worden als jullie kindje geboren is en worden ze binnen een week na de geboorte verzonden.

Het is handig om geboortekaartjes uit te kiezen rond de 32ste week van je zwangerschap. Zo ben je ruim op tijd, ook bij vroeggeboorte. Ook als je niet meteen een kaartje vindt dat volledig aan jullie wensen voldoet, heb je op dat moment nog tijd genoeg om een leuk kaartje te vinden.

Shops met leukste geboortekaartjes:

Geboortekaartjes uitkiezen

Online kan je tegenwoordig heel veel. Je kan drukkers vinden, ontwerpers opzoeken of gewoonweg zelf geboortekaartjes ontwerpen. Er komt alleen heel veel kijken bij het ontwerpen van geboortekaartjes. Welke lettertype wil je? Welke kleuren ga je gebruiken? Wil je naast de naam nog een ander leuk stukje tekst erbij? Welke informatie moet er allemaal op het geboortekaartje komen te staan?

Veel mensen gaan online eerst op onderzoek uit. Je kan voorbeelden zoeken van geboortekaartjes die jullie leuk vinden en deze dan meenemen naar een drukker. Bij verschillende drukkers kan je langsgaan om een beetje te inventariseren wat er precies voor mogelijkheden zijn.

Na dit vooronderzoek ga je proberen een keuze te maken. Het is lastig om te kiezen, omdat je met zijn tweeën bent en allebei achter de keuze moet staan. Als je allebei een hele verschillende smaak hebt, is het raadzaam om goed vooronderzoek te doen. Zo kan je allebei aftasten wat je mooi of minder mooi vindt.

Zelf het geboortekaartje maken

Het kan ook gebeuren dat jullie bij de drukker niets vinden dat aan jullie wensen voldoet. Op dit moment kan je ervoor kiezen om zelf een geboortekaartje te ontwerpen of met een ontwerper in zee te gaan. Zelf een kaartje ontwerpen kan je doen door deze zelf te tekenen. Op Greetz kun je bijvoorbeeld zelf je kaartje ontwerpen.

Er zijn veel sites waar je met een soort design-tool je eigen geboortekaartje in elkaar kan zetten. Er staan standaard kleurtjes, frames, afbeeldingen en lettertypes in, waarmee je je eigen kaartje volledig zelf kan invullen. Het leuke hiervan is dat je zelf lekker creatief bezig kan zijn voor het geboortekaartje van je kleine!

Wanneer laat je de geboortekaartjes drukken?

Zodra jullie het geboortekaartje hebben uitgekozen, zou je het in principe gelijk kunnen laten afdrukken. Je kan ze zo laten drukken dat je zelf alleen nog maar de binnenkant hoeft af te drukken met de naam van je kindje, geboortedatum en eventueel het geboortegewicht en de lengte. Maar vaak brengt dit extra stress met zich mee. Het is net zo makkelijk om alles klaar te hebben en dan op de dag na de geboorte de laatste informatie door te bellen en de opdracht voor afdrukken te geven.

Het is handig om ruim van te voren een verzendlijst op je computer te zetten. Zo weet je hoeveel kaartjes je moet laten drukken en kan je eventueel aan de drukker vragen of ze de adressen op stickers kunnen afdrukken.

Waar hebben jullie de geboortekaartjes besteld? Reageer ook!

6 jaar geleden

Bij www.tadaaz.nl heb ik leuke kaartjes gevonden. Ze hebben er super veel en leveren ook erg snel. Ik ben heel tevreden.

7 jaar geleden

www.dekaartjeswinkel.nl maakt hele mooie (o.a. letterpress) kaarten op maat! Kijk daar vooral!

8 jaar geleden

Ik heb mijn geboortekaartjes uitgekozen bij http://www.koningkaart.nl mooie collectie en lekker zelf thuis maken.

8 jaar geleden

Hoi! Ik ben een illustrator en teken geboortekaartjes. Weet niet of ik hier mag reageren, anders haal mijn reactie maar weg :) Dit is mijn blog: http://leukegeboortekaartjes.wordpress.com