Snap
  • tips
  • Kind
  • koningsdag

8x Vrijmarkt ideeën voor je kinderen op Koningsdag

Leuke spelletjes om een zakcentje mee te verdienen met je kleintje 🧡

Op Koningsdag draait het niet alleen om oranje kleding en de feestelijke sfeer, maar ook om de Vrijmarkt! Als je van plan bent om met je kinderen spullen te verkopen, dan wil je natuurlijk wel dat zij er écht plezier aan beleven. Grote kans dat ze het jaar erop weer staan te springen om mee te doen. Met een ludiek spelletje trekken je kids niet alleen spelenderwijs de aandacht van voorbijgangers, maar kunnen ze ook een extra zakcentje verdienen. Hier zijn een paar top spelletjes die gegarandeerd succes zullen hebben:

  1. Grabbelton: Maak een grabbelton vol verrassingen; van kleine speeltjes tot snoepjes! Laat kinderen en volwassenen grabbelen voor een kleine bijdrage. Dit spelletje is altijd een hit bij jong en oud!
  2. Raad het aantal knikkers: Vul een pot met knikkers en laat voorbijgangers raden hoeveel knikkers erin zitten. Degene die het dichtstbij het juiste aantal komt, wint een leuke prijs. Dit spelletje is niet alleen leuk, maar ook uitdagend voor jonge en oudere bezoekers!
  3. Schminken: Creëer een schminkhoekje waar kinderen zich kunnen laten transformeren tot hun favoriete personages of dieren. Denk aan leeuwen, prinsessen, superhelden, en meer! Gebruik veilige en hypoallergene schminkproducten om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en vrolijk kan worden geschminkt.
  4. Muziek maken: Stel een verzameling kleine instrumenten beschikbaar, zoals tamboerijnen, fluitjes, en maracas. Laat kinderen hun eigen muziek maken en een optreden geven voor voorbijgangers. Het zal zeker de aandacht trekken en zorgen voor een leuke sfeer op de vrijmarkt!
  5. Fotoshoot: Zet een fotostand op met leuke props en achtergronden waar kinderen grappige foto's kunnen maken. Denk aan hoeden, brillen, snorren, en andere gekke accessoires. Laat ze hun creativiteit de vrije loop en maak leuke herinneringen op Koningsdag!
  6. Knutselhoek: Creëer een knutselhoek waar kinderen creatief kunnen zijn en kleine kunstwerken kunnen maken. Bied materialen aan zoals kleurpotloden, verf, glitter, en stickers. Laat ze voor een kleine bijdrage hun eigen Koningsdag souvenirs maken om mee naar huis te nemen.
  7. Ballen gooien: Zet een paar potten op een rij en laat kinderen proberen om de bal erin te gooien. Voor elke succesvolle worp verdienen ze een beloning. Simpel, maar altijd populair!
  8. Schatgraven: Graaf een aantal schatkisten in de grond (of gebruik zandbakken) en laat kinderen tegen een kleine vergoeding een poging wagen om de schatten te vinden. Vul de schatkisten met kleine speeltjes, snoepjes en andere verrassingen. Dit spelletje zorgt voor spanning en avontuur en is een gegarandeerde hit op de vrijmarkt!

Leestip: "Er gaat 1700 euro in de maand naar kinderopvang"