Snap
  • keuken
  • Organiseren
  • eten
  • gezin
  • Avondeten
  • snelle maaltijd
  • koken

5x houdbare producten voor een snelle maaltijd

Niks in huis? Met deze tip zet je snel iets op tafel

Ken je dat gevoel dat je denkt niets in huis te hebben voor een snelle hap, terwijl je voorraadkast of lade vol staat met doosjes en zakken met van alles en nog wat? 

Dan zijn de voorraadbussen van Albert Heijn een uitkomst. Zo kun je al jouw basisproducten makkelijk opbergen. Extra handig: je kunt de voorraadbussen opstapelen, dus geen gescheurde zakken meer met pasta dat overal ligt, maar een georganiseerde voorraad! Perfect voor als je even snel een makkelijk gerecht in elkaar moet flansen. We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet, met houdbare basisproducten die je kunt bewaren in de voorraadbussen. Lees je mee?

  1. Pasta: met spaghetti (of een andere pastasoort) in huis kun je met een beetje tomatensaus, overgebleven groenten en wat Italiaanse kruiden een simpele pasta in elkaar flansen. Met het pastameet-accessoire van Albert Heijn kun je de voorraadbussen wat verlengen, zodat ook de spaghetti erin past én je precies kunt afmeten hoeveel pasta je nodig hebt. Zo maak je nooit meer te veel.

  2. Rijst: heb je de rijst gekookt? Bak dan wat groentes en (vega) kipstukjes. Bak de rijst mee en klaar is jouw rijstgerecht!

  3. Bloem: met bloem, eieren, melk en een beetje zout bak jij zo een stapel pannenkoeken. Smullen maar!

  4. Couscous: maak makkelijk een lekkere salade door gekookte couscous te mengen met (restjes) geroosterde groenten, feta en een simpele dressing naar keuze. Je kunt hier eindeloos mee variëren. 

  5. Linzen: met linzen maak je verschillende lekkere soepen. Kook ze bijvoorbeeld met wat groenten en voeg bouillon en wat kruiden toe voor extra smaak.

Met de basis in huis kun jij altijd gemakkelijk en snel een lekker gerecht op tafel zetten én is je voorraad netjes op orde. Ook deze influencers zijn fan van de voorraadbussen. Bekijk hieronder hoe zij hun voorraad herinrichten.

Kirsten (@kirsten_schilder): "Eindelijk overzicht in alle chaos, dat geeft een heerlijk gevoel! 🌟"

Erin (@miniliefde): "De keuken... Van de buitenkant best geordend, van binnen? Laten we het erop houden dat ik mij een beetje schaam voor de lades. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en lekker op te ruimen en te ordenen!"

Tot en met 12 mei spaar je nog voor de voorraadbussen én Superbakjes van Albert Heijn!