Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Onze Super Mees
  • Acute Lymfatische Leukemie
  • PrinsesMaximaCentrum(PMC)
  • #WKZ
  • KinderIntensiveCare

Mees zijn afweer is zo extreem laag...

Deel 6 Onze Super Mees

Woensdag 20 december t/m Dinsdag 26 december

Nog steeds zitten we in een enorme achtbaan en Mees houdt niet eens van achtbanen… Twee weken ligt Mees nu op de IC, ziek, doodziek aan het vechten.
Al zoveel hobbels genomen, kleine lichtpuntjes, tegenvallers en nog een lange,
heel lange weg te gaan… Zolang die achtbaan maar blijft rijden en we allemaal blijven zitten is het goed, met elkaar komen we er wel toch? Hoe moeilijk het ook is.

Als we woensdagochtend weer vroeg bij Mees zijn horen we dat hij nuchter moet blijven, voor wat dan? Later horen we dat er een beenmergpunctie gepland is door de oncoloog van het Prinses Maxima Centrum, ze willen kijken wat de dexamethason al heeft gedaan tegen de Leukemie. Deze ingreep wordt gecombineerd met een onderzoek en ingreep van de longarts, ze willen een punctie doen van het vocht achter de longen en ze gaan Mees zijn longen uitzuigen, dit noemen ze BAL.

Wij zijn er niet bij tijdens deze ingrepen en onderzoeken, dat is soms lastig maar soms ook beter, we kiezen meestal op het moment zelf wat goed voelt voor Mees en voor ons. Mees wordt in slaap gebracht en wij trekken ons even terug in de Ronald MC Donald huiskamer. Hier zijn we eigenlijk elke dag wel even. Sowieso als Mees slaapt tussen de middag en tussendoor als we bezoek hebben en dan even afwisselen met wie er bij Mees is. Opa en Oma zijn er ook bijna elke dag met Juul, zij kan daar dan spelen en tussendoor even naar Mees.

Artikel lezen
2 Reacties tonen