Profile icon Profiel News icon Posts (10)
Blog image
  • Zwanger

Onze baby eindelijk in beeld!

Het is alweer bijna een week geleden dat we het gezichtje van onze baby in 3D mochten bewonderen.

Een tijdje heb ik het niet kunnen voelen bewegen in mijn buik, waardoor ik me zorgen maakte. Maar vanaf vorige week was er weer volop leven te bemerken en keek ik erg naar de echo uit. Want dan zouden we de trekken van het gezichtje kunnen zien. Hoe zou het eruit zien? Op wie zou het lijken?

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Serveerster of waarzegster?

Afgelopen weekend zijn we - misschien voor het laatst met zijn tweetjes - een nachtje naar de Veluwe geweest.

Zaterdag was het nog mooi weer. We huurden een witte fiets met kinderzitje op de Hoge Veluwe. "Het is nu nog iets te vroeg voor het kinderzitje," merkte een mevrouw lachend op, toen ik op de fiets stapte. Ondanks het heuvel op, heuvel af fietsen, had ik weinig last van harde buiken. De natuur was schitterend, de heide stond in volle paarse bloei en het weer werkte ook prima mee. Al met al heel ontspannend. Kevin had een leuk foto-idee: onze voeten en mijn zwangere buik erboven. Papa, mama en baby.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Zwangerschapsshoot bij golden hour

Ondanks dat ik nog maar 25 weken zwanger ben, heb ik al een flinke buik. Een shoot kon dus al best gemaakt worden.

Een professionele fotoshoot zie ik eigenlijk niet zo zitten. Maar gelukkig maakt mijn man graag foto's. Hij stelde gisteravond voor om tijdens golden hour, net voor zonsondergang, naar buiten te gaan. Golden hour is mijn favoriete tijdstip van de dag. De naam zegt het al: alles, van mensen tot natuur, kleurt dan zo mooi goud. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

24 weken zwanger. Het kindje is nu levensvatbaar

Als het kindje nu geboren zou worden, is het al levensvatbaar. Maar blijf nog maar even zitten, hoor. Eerst maar volgroeien.

Ik vraag elke week aan Kevin of hij een foto van mijn buik wil maken. Eigenlijk valt het me bij het zien van deze foto op, dat de omvang van mijn buik al een paar weken hetzelfde is gebleven. Misschien maar goed ook, want ik moet nu al moeite doen om mijn sokken aan te trekken en moet dan echt even gaan zitten, omdat ik er anders niet bij kan.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Een muziekje voor de baby

Sinds ik las dat baby's al in de buik muziek herkennen, is er een liedje dat ik veel afspeel.

Er was een ambient nummer dat ik vaak draaide omdat ik het zo prachtig en rustgevend vond klinken. Een heel mooi nummer, maar Kevin vond het slaapverwekkend en toen ik het weer eens in de auto opzette, verzuchtte hij dat hij, als er een baby zou komen, dit als slaapliedje zou gebruiken. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Een overzichtje van mijn groeiende buik

Ik maakte een collage van hoe mijn buik groeide van week 9 t/m week 23.

Niet te geloven dat ik in het begin van mijn zwangerschap al vond dat ik een dikke buik had. Natuurlijk was het toen een logische gedachte; ik wist immers sinds kort dat ik zwanger was en dan zie je je buik uiteraard een beetje groeien. Maar als ik nu terugkijk naar de foto's van toen, moet ik er wel om lachen. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

Een man die alles kan

Ik mag me gelukkig prijzen met een man die niet alleen handig is op technisch gebied, maar op alle gebieden waar handigheid vereist is.

Onlangs deed mijn man een zeldzame uitspraak: 'De volgende keer mag de leverancier zelf de babykamer in elkaar zetten.' Met veel moeite had hij uit talloze planken en schroeven een commode laten verrijzen. Dat dit hem moeite kostte was een bijzonderheid, want normaliter draait hij er zijn hand niet voor om om zelf een nieuwe cv-ketel te installeren, de vroegere buurman te helpen met zijn dompelpomp, een open haard te bouwen of een huis uit 1904 compleet te renoveren. Hij brengt veulens ter wereld, blaast oude tractoren nieuw leven in en biedt gestrande automobilisten de helpende hand. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen