Snap

Een man die alles kan

Ik mag me gelukkig prijzen met een man die niet alleen handig is op technisch gebied, maar op alle gebieden waar handigheid vereist is.

Onlangs deed mijn man een zeldzame uitspraak: 'De volgende keer mag de leverancier zelf de babykamer in elkaar zetten.' Met veel moeite had hij uit talloze planken en schroeven een commode laten verrijzen. Dat dit hem moeite kostte was een bijzonderheid, want normaliter draait hij er zijn hand niet voor om om zelf een nieuwe cv-ketel te installeren, de vroegere buurman te helpen met zijn dompelpomp, een open haard te bouwen of een huis uit 1904 compleet te renoveren. Hij brengt veulens ter wereld, blaast oude tractoren nieuw leven in en biedt gestrande automobilisten de helpende hand. 

Maar het mooiste komt nog. In tegenstelling tot mij, is koken zijn grote passie en staat hij het liefst uren in de keuken om een heerlijke maaltijd te serveren. En als ik een keer wat later dan hij thuis kom van mijn werk, heeft hij vaak het huis al aan kant gebracht. Wat voel ik me dan een slechte huisvrouw ;) Want ik ben helemaal niet zo handig. Koken en schoonmaken, dat kan hij allemaal beter dan ik. Vanuit de auto belt hij me op: 'Heb je nog wat nodig? Ik stuur gelijk even langs de supermarkt.'

Niemand fronst meer zijn wenkbrauwen als hij luchtig meedeelt: 'Dat losse naadje in je trui kan ik wel even stikken.' En als hij plotseling blijkt te kunnen breien, is de gangbare reactie: 'Waarom verbaast me dat niets?' Iemand stelde al voor om een reality show te beginnen: 'De breiende bodybuilder.' Ach, dan maakt het niet meer zoveel uit als hij zijn schoenen weer eens over de vloer uit schopt, in plaats van 2 pakken sap er 20 meeneemt en de meest rare dingen, zoals een strijkstoel, via Marktplaats bestelt.

Het is te mooi om waar te zijn, maar hij lijkt bijna alles te kunnen. Als de baby er eenmaal is, verdient hij vast ook nog eens de award voor 'beste papa'.

7 jaar geleden

Haha, de strijkstoel staat bij ons ook te verstoffen hoor. Hij wordt eigenlijk niet gebruikt. Maar ik ben inderdaad heel blij met mijn man! En wie weet wordt het nog wel wat met die reality show :D

7 jaar geleden

De breiende bodybuilder, hilarisch! Ik zou kijken hoor! En dan een strijkstoel, ik weet niet eens wat ik me er bij moet voorstellen. Maar als hij vind dat het nodig is strijkt hij dus ook nog! Lucky girl. Mijn man strijkt overigens ook, maar dan zonder strijkstoel hahaha.