Snap

Gewichtloos in het water

Zwemmen! Ik heb alleen mijn A-diploma, maar ik zwem graag, al is het veel te weinig. De laatste keer was al een paar jaar geleden.

Ik zwom toen 's morgens voor zonsopgang in het warme water van Zakynthos, met een kraakheldere bodem onder mijn voeten (zie foto). Wat een mooie belevenis was dat. De zon die opkwam boven het water, de serene rust om me heen. 

Voor het eerst in een paar jaar tijd ging ik afgelopen zaterdag weer zwemmen. In het zwembad deze keer. Sinds ik zwanger ben, staat zwemmen hoog op mijn verlanglijstje. Ik wilde weten hoe het was om gewichtloos in het water te drijven en de zwaarte van mijn buik niet te voelen. Zodra ik het water raakte, voelde ik mijn lichaam al ontspannen. Even een paar baantjes trekken in het Olympisch bad was de bedoeling, maar doordat het recreatiebad tijdelijk gesloten was, was iedereen daar beland en was er weinig ruimte. Tussen de hoofden door probeerden we baantjes te zwemmen. Het water was vrij koud, maar ik was er weer licht en voelde even niet die buik- en rugpijn.

Een roze koek en een mok warme thee aan een tafeltje, een handdoek om je heen geslagen. Pure ontspanning. Vervolgens opnieuw een paar baantjes trekken in het Olympisch bad. Het was vermakelijk om uit het water te klimmen en je gewicht terug te krijgen. Een zware zwangere buik, die in het water gewichtloos was geweest en daarna opeens weer aan je rug trok.

Later in de middag werd het recreatiebad voor geopend verklaard, waar het water warmer was en ik me nog meer kon ontspannen.

Die avond heb ik geen rugpijn meer gehad. Dit ga ik vaker doen!

7 jaar geleden

Het is inderdaad heerlijk! Ik ga ook proberen zoveel mogelijk te zwemmen. Het is zo ontspannend.

7 jaar geleden

Ja fijn is dat he. Ik heb met 38 weken nog gezwommen. Dat voelde zoo ontzettend fijn. Bij mijn volgende zwangerschap mocht die ooit komen dan ga ik zeer zeker vaker zwemmen