Profiel Posts (8)
Blog image

TIEN 'TOP' TIPS OM TE BEVALLEN

Om succesvol te bevallen is het gevoel van controle en meebepalen voor vrouwen van het allergrootste belang. Vrouwen moeten daarbij een veilige omsloten plek hebben en kunnen ‘nesten’. Is de plek veilig, dan bevallen vrouwen beter als zij zelf de houding kunnen bepalen en hun intuïtie volgen. Ook van belang is de wijze van begeleiden en de opbouw van relatie. Het motiveert vrouwen en maakt hen uiteindelijk slagvaardig en succesvol.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

Wat doet zwangerschap met jou en wat doe jij met je zwangerschap?

Om goed om te gaan met klachten en symptomen die je ervaart als je in verwachting bent, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen. Er zijn veel adviezen om op te volgen in je zwangerschap en je leven om toveren naar een gezonde levensstijl lijkt heel eenvoudig. Toch is er meer nodig om werkelijk de goede keuzes te maken, zodat je een gezonde ontwikkeling voor je ongeboren kindje stimuleert. Het is belangrijk dat je eigen situatie stabiel is en dat je aandacht hebt voor de veranderingen die je ervaart. Het helpt dat je zorgt voor balans in je leven en gezonde voeding, beweging en ontspanning neemt. Als het je lukt om je rust te vinden, dan ben je beter in staat om ook zwangerschaps- kwaaltjes en klachten te herkennen.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Huid op huid contact

Al  jaren is bekend dat na de bevalling huid op huid contact tussen moeder en kind goed is voor de hechting. Ook het huid op huid contact met vader helpt om de band tussen ouder en kind te versterken. Deze specifieke aandacht direct na het bevallen speelt een belangrijke rol wanneer de bevalling te vroeg begint en de baby prematuur wordt geboren.

Artikel lezen
2 Reacties tonen